terug naar overzicht

Studenten SintLucas ontwerpen interactieve gespreksvorm om verhalen op te halen

Donderdag 26 april 2018 Studenten SintLucas ontwerpen interactieve gespreksvorm om verhalen op te halen

3-jaars studenten van SintLucas, een creatief-technische mbo-opleiding in Boxtel, gingen de afgelopen weken aan de slag met een concrete vraag: bedenk of ontwerp iets waarmee wij op een interactieve manier met huurders in gesprek kunnen om verhalen op te halen. De eerste 4 concept-ideeën werden vandaag gepresenteerd en leverde al vele verrassende en creatieve voorstellen op. De komende weken gaan de studenten 2 voorstellen verder uitwerken. Eén van ontwerpen gaan we vervolgens daadwerkelijk uitvoeren.

Met huurders in gesprek
Als woningstichting komen we op verschillende manieren met onze huurders in gesprek. Zo organiseren we bijvoorbeeld bijeenkomsten en huisbezoeken. Vaak met de bedoeling om informatie op te halen, ideeën of wensen.  Wat leeft er bij onze huurders. Hoe willen zij graag wonen? Wat speelt er in de wijk? Waar hebben zij behoefte aan? Studenten SintLucas zijn nu dus op zoek gegaan naar inspirerende mogelijkheden om met huurders in gesprek te gaan. Een mooie opdracht voor een groep van 16  3-jaarsstudenten.

Samenwerking studenten SintLucas
St. Joseph heeft al meerdere projecten gedaan met studenten SintLucas. Zo werd de etalage aan de Baanrots al verschillende keren door studenten ingericht.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties