terug naar overzicht

Team Wijkbeheer in touw voor fijn en veilig wonen

Maandag 25 juni 2018 Team Wijkbeheer in touw voor fijn en veilig wonen

Op de foto de medewerkers van ons team Wijkbeheer van links naar rechts. Achterste rij: Inge Huisman, Sandra Biemans en Frans de Voigt. Voorste rij: Nanko Zomers en Willem van Wanrooij.

De medewerkers van het team Wijkbeheer zien en horen veel. “We signaleren zaken op verschillende vlakken en communiceren dit vervolgens naar interne en externe partners. Ook laten we de ‘stem van de bewoner’ horen. Of het nu gaat om een idee om de servicekosten te verlagen, een initiatief om een hal op te knappen of ernstige overlast. De mensen weten ons te vinden”, vertellen de medewerkers van het team Wijkbeheer. Het team bestaat uit de wijkconsulenten Sandra Biemans en Willem van Wanrooij, de wijkbeheerders Nanko Zomers en Frans de Voigt en manager sociaal beheer en communicatie Inge Huisman.

We doen het niet alleen
Veel meer dan jaren terug ligt de focus van team Wijkbeheer op het verbinden met de klant. Daar waar de wijkbeheerder vroeger alleen met een gereedschapskist op pad was, gaat hij nu net als de consulent veel meer in gesprek met bewoners. En dat doen ze gelukkig niet alleen. Want de maatschappij is veranderd. Een kleine groep kwetsbare huurders met vaak complexe problemen vraagt meer en meer onze aandacht. Dat geldt ook voor sommige nieuwkomers die moeten wennen in ons land. Niet voor niets is team Wijkbeheer onderdeel van het Sociaal Wijkteam Boxtel (SWT), een samenwerking van instanties voor wonen,
welzijn en veiligheid.

Samen met de huurder
Team Wijkbeheer vertelt: “We zijn niet alleen eerste aanspreekpunt, maar ook sparringpartner en verbinder voor en met maatschappelijke partners. We hebben niet altijd zelf de oplossing, maar verwijzen dan door en denken actief mee. De nadruk in ons werk is verschoven van corrigeren en repareren naar signaleren, adviseren, verbinden en informeren. Maar het uiteindelijke doel is altijd het bewaken en zorgdragen voor een fijne woonomgeving. Samen met de huurder!”

Verbeteren woonomgeving
We stimuleren huurders ook om zelf met ideeën te komen voor het verbeteren van de woonomgeving. En die ideeën komen er volgens het team volop. “Dat varieert van het aanleggen van een binnenterrein tot ledverlichting in openbare ruimten. In de gangen van woongebouw Molenhof brengen we per verdieping andere kleuren aan. De bewoners worden steeds ouder en herkennen op die manier hun gang beter. Een verzoek vanuit de bewonersgroep. Daar denken wij dan graag in mee.”

Fijn en veilig wonen
“Vaak ontstaan uit dit soort initiatieven mooie contacten voor de toekomst. Soms ontdekken bewoners een talent in zichzelf dat ze nog niet kenden, of leren ze eindelijk die buurman of buurvrouw eens kennen.” De medewerkers vinden het fijn iets te kunnen betekenen voor de huurders. “Als die waarderen wat wij doen, dan is ons werk geslaagd. Fijn en veilig wonen is ontzettend belangrijk. En daar doen wij ook ons best voor. Het geeft veel voldoening als we daaraan met ons werk kunnen bijdragen.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties