terug naar overzicht

Tips bij extreem weer

Maandag 8 februari 2021

Door het extreme weer is het bij ons Klanten Contact Center extra druk met telefoontjes. Houd dus rekening met een iets langere wachttijd. En bel alleen voor spoedeisende reparaties. Niet spoedeisende reparatieverzoeken voeren wij  vanwege coronamaatregelen momenteel niet uit. Maar we laten u zeker niet in de kou staan!

Wat kunt u zelf doen om uw huis te beschermen tegen de kou?

  • Heeft u de buitenkranen al afgetapt? Nog niet? meteen doen! Dat geldt ook voor kranen in ongeïsoleerde bergingen en schuren. Wanneer u dat niet doet, kunnen de leidingen kapot vriezen.  Leg ook de tuinslang binnen. Want ook die kan scheuren door uitzettend water.
  • Woont u in een wat oudere minder goed geïsoleerde woning? Controleer dan ook waterleidingen in onverwarmde kamers, de kelder en de kruipruimte. Een simpele isolatiebuis kan veel schade en kosten voorkomen. Is de waterleiding toch bevroren? gebruik dan een föhn om de leiding te ontdooien.
  • Zet de thermostaatknop op je verwarming niet helemaal dicht. Het vorstsymbooltje is er niet voor niets. Is er geen verwarming in een kamer, maar wel water? Zet dan de binnendeuren open.
  • Ga je een paar daagjes weg? Zet de thermostaat dan laag – op zo’n 14 graden – maar nooit helemaal uit.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties