terug naar overzicht

Uitreiking winnaars groenste bewoners van JOOST

Vrijdag 10 december 2021 Uitreiking winnaars groenste bewoners van JOOST

In de Week van de Duurzaamheid on oktober organiseerden wij de verkiezing: Wie is de Groenste bewoner van JOOST? Iemand die bewust met energie omgaat of iemand die juist groene vingers heeft. De winnaars zijn bekend! Dit zijn: Stef Kondics, Tineke van den Hoogen en Louise van Hoeven en Peter Lammers. Zij ontvingen uit handen van onze projectconsulent Duurzaamheid Mark Hamers een waardecheque.

Stef Kondics kan niet tegen rotzooi

Het Wethouder van Tiboschplein in Rosmalen ziet er heel anders uit sinds Stef Kondics er anderhalf jaar geleden kwam wonen. Hij ging er direct aan de slag: doorgeschoten groen snoeien, rotzooi opruimen en vele vierkante meters inzaaien. “Waarom ik dit doe? Simpel, ik kan niet tegen rotzooi.”

Het resultaat van zijn inspanningen was afgelopen zomer een prachtige bloemenzee in een keurig onderhouden plantsoen. Een buurman zorgde voor nieuwe struiken, een andere buurman kocht een bosmaaier en wijkbeheerder Raimondo Buijsen van JOOST verraste de buurt met fruitboompjes: appel, peer, pruim, noten. Medewerkers van de Weener Groep hielpen met rommel opruimen.

Eekhoorns

Stef doet ook de tuinen van enkele buurtgenoten. Hij hangt zakjes op voor hondenpoep, ruimt in de herfst de gevallen bladeren op en steekt na de bloei de zonnebloemen tussen de struiken. “Dan kunnen de vogels en eekhoorns bij de zaden. Dat is mooi om te zien. Vinken, roodborsten, mezen. Ik ga ook vogelhuisjes maken om in de buurt op te hangen.”

Mooi maken

Stef komt oorspronkelijk uit Hongarije, maar woont al sinds 1957 in Nederland. Hij vertelt enthousiast en aanstekelijk over zijn vrijwilligerswerk en de hulp die hij krijgt van buurtgenoten. “Ik vind het fijn om de buurt mooi te maken en hoop dat anderen het ook mooi vinden.” Dat is zeker het geval, want vier buurtbewoners gaven Stef op voor de verkiezing Groenste Huurder. Wat gaat hij doen met de cheque van 100 euro? “Nieuw gereedschap of materiaal voor vogelhuisjes. Daar ga ik eens rustig over nadenken.”

Bekijk ook onze andere winnaars Tineke van den Hoogen en Louise van Hoeven & Peter Lammers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties