terug naar overzicht

Urgentie aanvragen alleen via WoonService Regionaal

Maandag 18 mei 2020

Wie zich inschrijft voor een huurwoning bij WoonService Regionaal krijgt te maken met een wachttijd. Alleen in uitzonderlijke gevallen kunt u voorrang krijgen. Heeft u echt per direct een woning nodig? En heeft u alles al geprobeerd om binnen korte tijd zelf een huurhuis te vinden? Dan kunt u urgentie aanvragen.

Hoe kunt u urgentie aanvragen?

Denkt u voor urgentie in aanmerking te komen? Ga dan naar de website van WoonService Regionaal. Dan kunt u direct online een aanvraag opsturen. Let op: bij uw aanvraag moet u papieren uploaden. Deze heeft de urgentiecommissie nodig heeft om uw aanvraag in behandeling te kunnen nemen.

Let op: vraag urgentie alleen aan via WoonService Regionaal

Op het internet zijn meerdere partijen actief die u aanbieden om het aanvraagproces voor een voorrangsverklaring (urgentie) te regelen. Deze partijen zijn géén onderdeel of partner van de deelnemende woningcorporaties van WoonService Regionaal of de betreffende gemeenten. Deze urgentieaanvragen – die dan dus via een tussenpartij bij ons terecht komen – worden op dezelfde manier en in hetzelfde tempo behandeld als alle andere urgentieaanvragen. Het inschakelen van een tussenpartij levert dus geen tijdswinst of voordeel op. Het zorgt wel voor extra kosten. U betaalt de tussenpartij namelijk een bedrag voor het overnemen van het aanvraagproces. Wij adviseren u dus om een urgentie aanvraag altijd zelf in te dienen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties