Veelgestelde vragen over huurverlaging
Vanwege corona zijn veel mensen in financiële problemen gekomen. Daarom heeft de overheid besloten om voor 2021 geen jaarlijkse huurverhoging door te voeren. Een kleine groep huurders ontvangt dit jaar zelfs een huurverlaging.
Hieronder vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen rondom de huurverlaging.
Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met één van onze collega’s via 088 008 14 00.
Heeft u geen brief ontvangen en denkt u wel in aanmerking te komen voor huurverlaging?
Wij baseren ons op inkomensgegevens over 2019 die wij van de Belastingdienst hebben ontvangen. Het kan zijn dat de Belastingdienst niet over de juiste gegevens beschikt. Of dat uw inkomen is gedaald. In beide gevallen komt u wellicht alsnog in aanmerking voor huurverlaging. Met behulp van bovenstaand schema kunt u dit zelf beoordelen. Als u denkt voor huurverlaging in aanmerking te komen, dan kunt hiervoor zelf een verzoek bij ons indienen. Hoe kan ik een verzoek tot huurverlaging aanvragen?- Een brief met daarin het verzoek tot huurverlaging. U kunt hiervoor de voorbeeldbrief van JOOST gebruiken.
- Heeft u een (vast) dienstverband of een uitkering? Dan dient u salarisstroken en/of uitkeringsspecificaties over de afgelopen 6 maanden in te sturen. Let op: dit geldt voor alle bewoners, behalve inwonende kinderen tot 27 jaar.
- Bent u werkzaam als zzp’er? Dan hebben wij een verklaring van de boekhouder nodig, met daarin uw inkomen van de afgelopen 6 maanden. Dit moet worden onderbouwd met beschikbare documenten zoals recente BTW-aangiften.
- Ook dient u een zelf opgestelde verklaring in te dienen over de actuele samenstelling van uw huishouden op de datum van het verzoek. Dit formulier vindt in de bijlage bij de voorbeeldbrief. Hierin vermeldt u de volgende informatie: - totaal aantal personen; - aantal inwonende kinderen; - leeftijden van die kinderen.