terug naar overzicht

Verbouwing Nieuw Beekvliet voor Kentalis-cliënten

Maandag 2 oktober 2017 Verbouwing Nieuw Beekvliet voor Kentalis-cliënten
Zorgcentrum Nieuw Beekvliet in Sint-Michielsgestel krijgt een nieuwe bestemming. St. Joseph koopt het lege pand en gaat het, na een ingrijpende verbouwing, verhuren aan zorgorganisatie Kentalis. Het biedt straks plaats aan 40 bewoners met bijzondere zorgbehoeften.

Nieuw Beekvliet was een woonzorgcentrum voor ouderen. Die verhuisden onlangs naar het nieuwe Wereldhuis aan de Achterberghstraat in Boxtel (voorheen Molenweide). De verbouwing van Nieuw Beekvliet start in oktober en is gereed in de tweede helft van 2018. Het gaat onderdakbieden aan 40 volwassen Kentalis-cliënten die doof, slechthorend of doof-blind zijn, in combinatie met een verstandelijke beperking of autisme.

Nieuw gebouw klaar voor de toekomst

Nu wonen deze cliënten op locaties in Vught, St. Michielsgestel en Schijndel. Daar voldoen de afmetingen en voorzieningen niet meer aan de huidige norm. “De cliënten delen bijvoorbeeld hun sanitair”, vertelt Hetty Bekke, unitmanager dagbesteding en wonen bij Kentalis. “In de nieuwe situatie krijgen ze meer eigen ruimte met eigen sanitair, zijn trappen verleden tijd en bieden moderne domotica-technieken veel gemak.”

Een grote centrale ontmoetingsruimte

“Het vernieuwde gebouw wordt toekomstbestendig voor deze ouder wordende cliënten met toenemende zorgvragen. En het personeel kan straks fijner en efficiënter werken”,aldus Hetty. Nieuw Beekvliet telt nu ruim 60 appartementen.Dat worden er 40 van verschillende afmetingen. Er komt een grote centrale ontmoetingsruimte voor alle cliënten, plus kleinere huiskamers om elkaar in kleinere kring te ontmoeten en met elkaar te koken en te eten.

We kijken er naar uit

Kentalis onderzocht eerst nieuwbouw op het eigen terrein. Maar dat werd te duur. In overleg met Zorggroep Elde (ZGE) ontstond een beter plan. Kentalis huurt appartementen van ZGE. Beide organisaties kennen elkaar dus goed. ZGE heeft op zijn beurt een hechte band met St. Joseph en via die weg waren de contacten snel gelegd. Sindsdien werkten de drie organisaties samen aan de toekomst van Nieuw Beekvliet.
Architectenbureau Snijders & Van Stekelenburg uit Boxte zette alle plannen definitief op papier. “In goede samenwerking met de architect en St. Joseph komt er een prima pakket voorzieningen tegen een goede prijs”, vindt Hetty Bekke. “Nieuw Beekvliet biedt onze cliënten straks een fijne moderne woonplek in een beschermde omgeving en toch dicht bij de samenleving. We kijken er naar uit.”

Lees hier meer projectinformatie over herbestemming Nieuw Beekvliet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties