terug naar overzicht

Verduurzamen van onze woningen in hogere versnelling

Woensdag 30 mei 2018 Verduurzamen van onze woningen in hogere versnelling

Wij willen onze woningen duurzamer en energiezuiniger maken. Zonnepanelen en isolatie zorgen namelijk voor betere woningen met een lagere energierekening. Het tempo waarin we deze werkzaamheden gaan uitvoeren, gaan we versnellen. Tot 2020 worden 600 extra woningen geïsoleerd.

Een flinke klus
Tot nu toe was ons beleid om bij regulier onderhoud ook meteen te zorgen voor veel betere isolatie. Dan hoeven wij u als huurder niet twee keer lastig te vallen met werkzaamheden. Maar vorig jaar bleek dat de verduurzaming van onze woningen op deze manier te langzaam gaat. Het Groningse gas gaat namelijk verdwijnen. En landelijk is afgesproken dat corporatiewoningen in 2020 gemiddeld energielabel B moeten hebben. Om dit te kunnen bereiken hebben we het bedrijf Atriënsis uit Eindhoven ingeschakeld. Zij ondersteunen veel woningcorporaties op het gebied van energie en duurzaamheid. Zij helpen ons bij het inplannen en uitvoeren van alle werkzaamheden. Een flinke klus. Tot 2020 gaat het namelijk om 600 extra woningen in Boxtel en Liempde.

Optimale isolatie
Voor iedereen geldt dat de woning nu optimaal geïsoleerd gaat worden met energiebesparende maatregelen. Denk daarbij aan het isoleren van het dak, de gevel en de vloer. Ook kunnen huurders kiezen voor zonnepanelen op het dak. Daarnaast kunnen huurders er voor kiezen om een energiemonitor in huis te laten plaatsen. Op deze monitor kunnen zij zien hoeveel energie ze gebruiken, waardoor ze nog makkelijker energie besparen.

Infomatiebijeenkomsten
Om onze huurders uitgebreid te informeren organiseren we regelmatig informatiebijeenkomsten. Tijdens die avond vertellen wat we gaan doen en geven we antwoord op vragen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties