terug naar overzicht

Verhuisregisseur neemt zorgen uit handen

Donderdag 14 september 2017 Verhuisregisseur neemt zorgen uit handen
Verhuizen klinkt leuk, maar is vaak lastig en stressvol. Vooral voor senioren. Daarom werkt St. Joseph samen met het bedrijf Ontzorgd Verhuizen. Verhuisregisseurs regelen een zorgeloze overgang van het ene naar het andere thuis.

In haar werk ontmoet verhuisregisseur Esther van Keulen veel senioren in een te grote gezinswoning. “Ze willen best kleiner gaan wonen. Maar de beslissing om te verhuizen vinden ze moeilijk”, vertelt Esther. “Het zorgt voor stress en emoties. Ze kijken er tegenop en stellen uit. Jammer voor de mensen zelf en voor huishoudens die een gezinswoning zoeken.” Als de seniorenadviseurs van St. Joseph zo’n situatie herkennen, kunnen ze contact opnemen met Ontzorgd Verhuizen. Een verhuisregisseur gaat dan kijken hoe deze mensen het beste geholpen kunnen worden.

We kunnen letterlijk alles regelen
Esther vertelt: “We gaan altijd eerst bij de mensen op bezoek voor een uitgebreid gesprek. Geheel vrijblijvend. We kijken welke hulp ze willen en we geven tips. Wij kunnen letterlijk alles regelen. Van adreswijzigingen, aanpassingen herstellen en abonnementen omzetten tot meterstanden doorgeven en schilderen en schoonmaken in de oude en nieuwe woning. Vaak zeggen we: geef ons een plattegrond van je nieuwe indeling en ga op de dag zelf iets leuks doen. Aan het eind van de dag staat alles op z’n plek, tot en met de sloffen onder het bed. Je raakt niets kwijt en krijgt snel een nieuw thuisgevoel, daar zorgen wij voor. Ik ben er zelf bij op de verhuisdag, om te garanderen dat alles klopt.”

Begin op tijd met voorbereiden
Ontzorgd Verhuizen werkt samen met de verhuisbedrijven Topmovers en Euromovers. “Hun medewerkers weten wat onze speciale doelgroep verwacht. Het is fijn werk waarmee we mensen niet alleen verhuizen, maar vooral zorgen uit handen nemen”, vertelt Esther. Tot slot geeft ze nog wat tips. “Begin op tijd met voorbereiden, vraag de hulp die je wilt en nodig hebt en zorg dat tv, telefoon, internet en nutsvoorzieningen op tijd zijn geregeld. Want die bedrijven hebben een paar weken nodig. En vergeet niet: alle spullen die we verhuizen, zijn verzekerd.”

Maatwerk in Wonen
De verhuisregisseur is één van de diensten die wij aanbieden voor senioren. Lees hier meer over onze andere diensten speciaal voor senioren: Maatwerk in Wonen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

  • Natalie schreef

    Toen mijn oude moeder naar een bejaardentehuis verhuisde, heeft ze zelf een verhuisregisseur ingeschakeld. Wij vonden het onzin omdat het zo duur was. Ze is zelf nog steeds tevreden over die beslissing. Het bleek inderdaad goud waard. Geen omkijken naar het opzeggen van energiecontracten e.d. Het scheelde haar een hoop stress.

    https://www.vlotwegverhuizingen.nl/verhuisbedrijf_brabant

    • Woonstichting JOOST schreef

      Beste Natalie, wat fijn om te horen! Dat is ook precies waarom we deze service aanbieden. Met vriendelijke groet, JOOST