terug naar overzicht

Verhuizen naar de Pastorie ‘leuk en spannend’

Maandag 17 februari 2020

JOOST verbouwt samen met Stichting Woongewoon de voormalige Pastorie aan de Baroniestraat in Boxtel tot een woonvorm voor jongeren met een verstandelijke beperking. De toekomstige bewoners verheugen zich enorm op hun nieuwe plek. Begin april krijgen ze de sleutel.
“Hazenberg Bouw levert knap werk in deze complexe verbouwing. Toch bijzonder, zo’n vlot verloop na zo’n lange aanloop van vele jaren voordat we bij JOOST aanklopten”, vertellen Jean-Pierre Liebregts en Jan van der Weijden, bestuursleden van Woongewoon en vaders van respectievelijk Nando en Sander. Die wonen er straks met Rubina, Timo, Ries en Kimmie. Eén appartement is nog vrij. Woongewoon huurt het pand van Woonstichting JOOST.

Op de foto: De nieuwe bewoners hebben er zin in. Op de foto zittend van boven naar beneden: Nando, Timo, Sander en Rubina. Staand: Ries. Op de foto ontbreekt Kimmie.

Dit moet een succes worden
Professionele begeleiders ondersteunen straks de bewoners die overdag aan het werk zijn. JeanPierre: “Wij gaan ons beperken tot het bewaken van kwaliteit en welzijn. Daar kijken we naar uit, omdat onze kinderen er aan toe zijn.” Jan vult aan: “Ze zien broers en zussen ouder worden en hun eigen weg gaan. Zij groeien daar ook naar toe, net als wij als ouders. Dat gunnen we ze ook heel erg. Moet je zien hoeveel lol ze nu al samen hebben. Dat moet een succes worden.”

Lekker mijn eigen gang gaan
Nando betrekt het appartement boven de serre, met uitzicht op straat en tuin. Rubina komt op de begane grond, naast de ingang. “Met een spiekraampje om te zien wie er aanbelt”, lacht ze. Net als Nando heeft Rubina haar spullen al compleet. “Samen met mijn moeder gekocht. Mijn mooiste aankoop? De spiegel die boven de haard komt.” Nando is blij met zijn loungebank. Vanaf die luie plek heeft hij straks een mooi uitzicht door de ramen. “Lekker mijn eigen gang gaan en doen wat ik wil”, verheugt hij zich.

Toch wel spannend
“Het is toch wel spannend”, geeft Rubina toe. “Leuk spannend. Het allereerste wat ik ga doen, is zelf iets lekkers maken voor mijn moeder. Ze kan ook altijd bij mij logeren. Ik heb ruimte genoeg.” Het eerste waar Nando aan denkt, is feesten met de medebewoners. Dat kan straks in de gezamenlijke zithoek met salontafeltjes of in de serre die wordt ingericht als gameroom met loungeplekken. De gezamenlijke keuken wordt veilig en robuust omdat die veel gebruikt gaat worden.

Gezelligheid is heel belangrijk
Nando en Rubina gaan er vanuit dat de bewoners veel met elkaar optrekken. Gezelligheid vinden ze belangrijk. Die gezelligheid komt snel dichterbij. Begin april de verhuizing en daarna een mooi openingsfeest. Daar hebben Rubina en Nando ontzettend veel zin in: “Dat wordt zeker speciaal.”

bouwdoek De Pastorie1
Woongewoon_16september2019-37

Dit artikel is ook verschenen in ons huurdersmagazine JOOST in de uitgave van maart 2020.

Bekijk hieronder de eerdere nieuwsartikelen over dit bijzondere project:

Bijzonder woonproject in De Pastorie in Boxtel

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

  • Ans v Nuland schreef

    Weer een leuk verhaal! Het is ook wel spannend om op jezelf te gaan wonen! Dat mag gerust! Maar volgens mij gaan jullie het heel gezellig krijgen met elkaar!
    Succes met de bouw en het inrichten!

  • Laetitia van Haren schreef

    Wat een geweldig intitiatied. Bedankt Wiep voor het bekend maken