terug naar overzicht

Verkoop winkelstrip Kooikersweg

Donderdag 23 september 2021 Verkoop winkelstrip Kooikersweg

Op donderdag 23 september tekenen Rob Dekker, directeur-bestuurder van JOOST en Marcel Hoogendorp (links op de foto), directeur bij de Van Grunsven Groep de verkoopovereenkomst voor de grond aan de Kooikersweg.

Woonstichting JOOST is eigenaar van de winkelstrip aan de Kooikersweg in ’s-Hertogenbosch. De appartementen boven de deels leegstaande winkels werden tijdelijk verhuurd. Eind van het jaar wordt het gebouw gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Zodra het huidige gebouw is gesloopt, draagt Woonstichting JOOST de grond over aan Van Grunsven.

Tijdelijke verhuur

JOOST verhuurde de appartementen al jaren op tijdelijke basis via Interveste. Dit gebeurde via een zogenaamde gebruikersovereenkomst. “Betreffende huurders werden een tijdje geleden al door Interveste geïnformeerd dat de huur per 15 september zou stoppen”, aldus Frank de Bruijn, projectontwikkelaar Vastgoed bij JOOST. Op deze datum leveren de huurders de sleutel in en kan JOOST beginnen met de onderzoeken ter voorbereiding van het slopen van de panden. “We verwachten eind dit jaar te kunnen starten met de sloop”, vervolgt Frank zijn verhaal. Daarna wordt Van Grunsven Groep eigenaar van de grond.

Wat komt er terug aan de Kooikersweg?

Bouwbedrijf Van Grunsven uit Erp bouwt er een nieuwe winkelstrip met daarboven appartementen. Er komen 14 sociale huurwoningen aan de Kooikersweg en 6 vrije sector huurwoningen om de hoek langs de Tilburglaan. In de winkelstrip keert in elk geval de snackbar terug. Daarnaast is er ruimte voor een supermarkt en een dagwinkel.

Het grasveld naast het gebouw wordt parkeerplaats, waar ook de ingang van de nieuwe supermarkt komt te liggen. De rij bomen achter het pand blijft wel staan. Dit zijn bijzondere bomen, die niet zomaar gekapt mogen worden. Om iets meer afstand te bewaren tot deze bomen, wordt de nieuwbouw een klein stukje ingekrompen.

Van Grunsven verwacht omstreeks februari 2022 te kunnen starten met de nieuwbouw en denkt daar ongeveer 14 maanden voor nodig te hebben.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties