terug naar overzicht

Verlenging samenwerking JOOST en Broodnodig bij Elisabethsdael

Maandag 7 juni 2021

Bewoners van en rondom Elisabethsdael zijn weer een jaar verzekerd van de inzet van coördinator Marijke Romijnders.

Behoud van ontmoetingsruimte in Elisabethsdael

Een paar jaar geleden nam JOOST het voortouw om de ontmoetingsruimte bij seniorengebouw Elisabethsdael te behouden. Zij huurde een coördinator in vanuit Stichting Broodnodig, die van maandag tot en met vrijdag het eten voor geïnteresseerden regelen en de activiteiten coördineerde. Dat verliep voortvarend, waardoor het contract vorig jaar zomer – ondanks alle coronabeperkingen – werd verlengd.

Een bijzondere dag

Maandag 7 juni zetten JOOST, Stichting Broodnodig en coördinator Marijke Romijnders opnieuw een handtekening voor een jaar verlenging. Het was ook een bijzondere dag voor de bewoners. Voor het eerst sinds hele lange tijd mocht er weer beneden gegeten worden. Met inachtneming van de 1,5 meter, ook al zijn alle bewoners inmiddels gevaccineerd. Maar liefst twintig vaste klanten maakten daar gebruik van. Coördinator Marijke: “We hoeven het eten niet meer op de kamer te brengen, dus dat is erg fijn voor de bewoners. Je merkt dat iedereen ernaar verlangt om weer samen te zijn.” Sommige bewoners blijven toch nog liever het warme eten tussen de middag op de kamer ontvangen, maar daar maakt Marijke geen punt van: “Dan breng ik het gewoon.”

Ook activiteiten weer van start

Er staat deze maand nog meer moois op het programma. Zo start deze week de gym weer voor een kleine groep. En volgende week gaat koersbal (buiten) weer van start. Aangezien daar meer dan 20 bewoners aan meedoen, is dat een groot succes. Het terras dat rondom Elisabethsdael ligt, wordt deze maand verplaatst naar het binnenterrein tussen Elisabethsdael en Clarissenhof.

Op de foto van links naar rechts: Inge Huisman (manager Sociaal Beheer bij JOOST), coördinator Marijke Romijnders en Janny van de Sande (directeur Stichting Broodnodig) op de locatie waar straks het nieuwe terras verschijnt.

Bijzondere samenwerking

Marijke kan sinds kort ook rekening op hulp vanuit jongeren van De La Salle. Dinsdag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 13.00 uur helpen ongeveer 6 jongeren met allerlei hand- en spandiensten. Marijke: “En als ik geen werk voor hen heb liggen, schakel ik de wijkbeheerder van JOOST in. Want die kan in deze tuin altijd hulp gebruiken.”.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties