terug naar overzicht

Vernieuwing Kloosterhof Liempde

Woensdag 17 januari 2018 Vernieuwing Kloosterhof Liempde

UPDATE: inmiddels is bekend dat ons plan om de appartementen in het Kloosterhof in Liempde te vernieuwen niet door gaat. Na onderzoek bleek dat het te gecompliceerd is en te duur om het klooster zo ingrijpend te verbouwen. Wat we wel gaan doen kunnen we op dit moment nog niet exact zeggen. We onderzoeken de mogelijkheden.

We gaan de appartementen in Kloosterhof in Liempde vernieuwen. Het gaat om 12 appartementen. De huidige bewoners mogen meepraten over het Sociaal Plan.  En we betrekken toekomstige bewoners bij de nieuwe indeling.

Onderzoek naar staat van de appartementen
We onderzochten hoe energiezuinig de woningen zijn. En we bekeken de veiligheid, woonkwaliteit en toegankelijkheid. Onze conclusie is, dat we de appartementen moeten renoveren. De huidige appartementen zijn ook moeilijk te verhuren. Ze zijn klein. En er wonen verschillende doelgroepen door elkaar.

Toekomstige bewoners praten mee over de toekomst
In de nieuwe plannen voor Kloosterhof zijn acht appartementen gepland in plaats van de huidige twaalf. De appartementen worden namelijk groter.  Ook worden de appartementen specifiek voor senioren. Bij de uitwerking van de plannen betrekken we nadrukkelijk de huidige drie senior-bewoners én toekomstige bewoners.  Evenals relevante ouderenorganisaties.

Sociaal Plan voor huidige bewoners
De huidige bewoners zijn tijdens een eerste informatiebijeenkomst op dinsdag 16 januari al persoonlijk geïnformeerd. Straks geldt voor hen een Sociaal Plan. In dit plan worden afspraken gemaakt over de wettelijke verhuis- en herinrichtingskostenvergoeding en voorrang bij verhuizing naar een andere woning.

Tijdelijke huurcontracten
De werkzaamheden starten begin 2020. De woningen die nu nog vrijkomen, gaan we tijdelijk verhuren met een huurcontract op basis van de Leegstandswet. In deze wet staan de spelregels vastgelegd voor tijdelijke verhuur. Het is voor St. Joseph de eerste keer dat we werken met tijdelijke huurcontracten. Bij eerdere vernieuwingstrajecten werden tijdelijke huurcontracten afgesloten door een externe partij, bijvoorbeeld Camelot.

Plan vernieuwen appartementen Kloosterhof van de baan

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties