terug naar overzicht

Voor Hans en Ciscy was verhuizen een logische stap

Woensdag 23 september 2020 Voor Hans en Ciscy was verhuizen een logische stap

Speciaal voor 65-plussers die nu een eengezinswoning huren en de stap naar een appartement willen maken hebben wij de ‘65plus-verhuisregeling’. Wij werken hierin samen met de Bossche corporaties Zayaz, BrabantWonen en Mooiland. Ook voor Hans en Ciscy Langenhuizen was de 65plus-verhuisregeling een uitkomst: “We gaan hier niet meer weg.”

We hoefden niet lang na te denken

Hans woonde 66 jaar in de Van Coothstraat, waarvan 43 jaar met Ciscy. Het echtpaar woonde er prima en zag er twee kinderen opgroeien. “Een fijn huis in een fijne buurt. Zonder gezondheidsproblemen hadden we er nu nog gewoond”, vertelt het echtpaar. Ze stonden al een tijdje ingeschreven voor een appartement, toen vorig jaar Vinckenrode aan de Monseigneur Bekkersstraat in beeld kwam. Hans: “We kenden de appartementen al en wisten dat het iets voor ons kon zijn. Toen JOOST het aanbood, hoefden we dan ook niet lang na te denken.”

Verhuizen was een logische stap

In hun oude huis kwamen Hans en Ciscy niet meer boven. Dat lukte niet meer. Ze sliepen ook beneden. Verhuizen was dus een logische stap. JOOST kende hun situatie. Binnen de regels van de 65plus-verhuisregeling kon de woonstichting met voorrang het appartement in Vinckenrode aanbieden. Hans lacht: “Hier wennen? Nee joh, we hadden geen minuut moeite met deze beslissing.” Ciscy vult aan: “De 65plus-verhuisregeling vonden we meteen interessant. JOOST regelde ook een administratieve verhuisservice, voor het overzetten van allerlei instanties. Heel fijn. Inpakken en verhuizen deden we zelf met hulp van familie en vrienden. Binnen drie dagen was alles geverfd en ingeruimd.”

Alles is nu gelijkvloers

Het echtpaar vindt de voordelen overduidelijk. “We hebben nu alles gelijkvloers en een ruim balkon met uitzicht. Aan de andere kant hebben we een brede galerij met zicht op de binnenplaats. “We noemen dat onze tuin”, vertelt Ciscy. “Daar zitten we ook vaak. Gewoon gezellig. We hebben hier nog niet zoveel koffieadresjes als in onze oude straat, maar aanspraak hebben we ruimschoots.” Hans knikt: “We gaan hier niet meer weg. Hier maken we onze tijd vol.”

Op de foto Hans Langenhuizen. Hij verhuisde samen met zijn vrouw Ciscy naar Vinckenrode in Boxtel. Zij wilde liever niet op de foto.

Ook Ad en Annie Timmers-vanden Langenberg werkten maakten gebruik van de 65plus-verhuisregeling en verhuisden van een eengezinswoning naar een appartement. Lees in het interview waarom zij die stap maakten en hoe het nu met hen gaat. Wij legden hun verhaal ook vast op camera. Bekijk de video hieronder.

Heeft u ook interesse om te gaan verhuizen?

Wilt u ook kleiner en gelijkvloers gaan wonen? Maak dan meteen een afspraak met een van onze seniorenconsulenten Wineke Bot, Caroline Zeinstra of Arlette van der Wal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties