terug naar overzicht

Voorbereiding groot onderhoud in onze Gaarden

Dinsdag 8 mei 2018 Voorbereiding groot onderhoud in onze Gaarden

Als voorbereiding op de uitvoering van het groot onderhoud in 2019 bij 30 duplexwoningen in de Berkengaard en Lijsterbesgaard hebben we alle bewoners in die straten bezocht. We hebben gevraagd naar hun ervaringen over de woning en de woonomgeving. We zijn erg blij met de vele reacties.

Een klankbordgroep van bewoners
Uit de gesprekken met bewoners blijkt dat er interesse bestaat om mee te denken over de uitvoering van het groot onderhoudsplan. Wij vinden dit erg fijn. De mening van bewoners, wensen en ideeën over de invulling van het groot onderhoud vinden wij belangrijk voor een goede start en uitvoering. Ook de bewoners van de koopwoningen in deze straten worden bij de voorbereiding en uitvoering van het groot onderhoud betrokken. Met de VVE (Vereniging Van Eigenaren) en haar bewoners bespreken wij in de tweede helft van dit jaar het onderhoudsplan en wat dit voor hen betekent.

De resultaten van de huisbezoeken
We hebben ruim de helft van de bewoners gesproken. De bezoeken zijn leuk, leerzaam en verrassend en steeds werden wij door bewoners hartelijk ontvangen. Zij geven het wonen in onze Gaarden het cijfer 7. Een goede basis om met hen het gesprek aan te gaan over het toekomstig onderhoud. We zijn erg blij dat verschillende bewoners bereid zijn om mee te denken over de uitwerking van de onderhoudsplannen voor 2019. Hieronder onze eerste bevindingen uit de gesprekken.

Algemene indruk
De meeste bewoners zijn tevreden over de groene en kindervriendelijke wijk. Een leuke en fijne buurt. Wanneer bewoners daar behoefte aan hebben, is er altijd wel even tijd voor een praatje met buurtgenoten. Soms spreekt men van overlast en missen sommige bewoners de saamhorigheid van vroeger. De parkeerdruk neemt wel toe en is er regelmatig sprake van zwerfafval rondom de afvalcontainers.

Beeld buitenkant van de woningen
De bewoners van de benedenwoning zijn over het algemeen tevreden over hun tuintje en de bereikbaarheid van de woning. De uitstraling van de woningen en trappenhuis heeft wel aandacht nodig. Dat geldt ook voor de galerij met metalen bekleding. Soms ervaren bewoners overlast van hangjongeren in de trappenhal. Verder vindt men de gezamenlijke berging te klein en is vervanging nodig voor het hang- en sluitwerk van de gezamenlijke entree en noodtrap.

Beeld binnenkant van de woningen
Over de indeling en de toegankelijkheid zijn de bewoners over het algemeen tevreden. Dat geldt ook over de huurprijs. De meeste bewoners vinden het groot onderhoud wel echt noodzakelijk. Vooral keuken, badkamer en toilet zijn in een aantal gevallen echt aan vervanging toe. Speciale aandacht vragen de bewoners voor de ventilatieproblemen in hun woning. Men geeft aan dat er onvoldoende ontluchtingsmogelijkheden zijn en daardoor soms last heeft van vocht- en schimmelplekken.

Hoe nu verder?
Wanneer de onderzoeken en de gesprekken zijn afgerond, gaan we samen met de op te richten klankbordgroep en aannemer Knaapen in de tweede helft van dit jaar aan tafel om de eerste ideeën over het onderhoudsplan met elkaar te bespreken.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

  • Maria ten Hoeve schreef

    Fijn om te lezen dat de mening van de bewoners op prijs wordt gesteld en dat er naar wordt geluisterd. Goed dat zij input hebben over het onderhoud, samen met de VvE. Zo houd je de buurt fijn en leefbaar voor iedereen. https://www.mmcleaning.nl/diensten

    • Woonstichting JOOST schreef

      Fijn om te horen. Groet, Ineke