terug naar overzicht

Voorbereiding groot onderhoud St. Willibrordstraat in volle gang

Maandag 4 februari 2019 Voorbereiding groot onderhoud St. Willibrordstraat in volle gang

We zijn volop bezig met de voorbereidingen voor het groot onderhoud aan de in St. Willibrordstraat en Keizerstraat. Woensdag 6 februari organiseerden wij voor alle bewoners van de 38 eengezinswoningen en 32 duplexwoningen een informatieavond. Bewoners werden door ons en aannemer Hendrick Coppelmans geïnformeerd over de planning en de werkzaamheden die we gaan uitvoeren.

Wat gaan we doen?
Aan de buitenzijde van de woningen herstellen we het metselwerk en voegwerk. Ook vervangen we alle buitendeuren door houten puien (kozijn + deur). De definitieve kleurkeuze willen we graag met een klankbordgroep van bewoners vaststellen. Aan de binnenzijde van de woningen vervangen we de keuken, badkamer en toilet als deze verouderd zijn. Ook worden alle installaties nagekeken en/of uitgebreid. Tenslotte kijken we de hele woning na op gebreken (zoals lekkages, stucwerk en binnendeuren).
We verbeteren de woningen door:
• Het aanbrengen van dakisolatie (indien niet aanwezig);
• Het verbeteren of aanvullen van spouwmuurisolatie;
• Het plaatsen van verbeterd dubbel glas (HR++) in alle kozijnen, inclusief tochtwering.
• Het aanbrengen van een zelfsturende mechanische ventilatie;
• Het leggen van zonnepanelen. Dit is een vrije keuze van de bewoner. Zij betalen hiervoor extra servicekosten per maand.

Klankbordgroep
Graag willen we bewoners betrekken bij het maken van onze plannen en het vastleggen van de keuzemogelijkheden. Dat doen we in de vorm van een klankbordgroep. Bewoners zijn hiervoor van harte welkom op een kennismakingsbijeenkomst op donderdag 7 maart in de woning St. Willibrordstraat 53 van 17.00 tot 18.00 uur.

 

Inspiratiesessie met bewoners
In januari 2018 organiseerden wij al samen met aannemer Hendriks Coppelmans een oriëntatiesessie voor bewoners. Deze avond kregen wij veel input van bewoners over hun ideeën en wensen om de woningen aan te pakken. Omdat zij er wonen, weten ze dat natuurlijk het beste. Wat vinden zij goed aan hun woning? En wat kunnen we verbeteren? Bewoners waren erg te spreken over deze aanpak. Wij hebben deze input nu gebruikt om onze plannen uit te werken.

Lees hier meer informatie over dit project.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties