terug naar overzicht

Voordeur-kleurenchallenge bij groot onderhoud Het Schild in Boxtel

Dinsdag 14 juli 2020

In Boxtel gaan we groot onderhoud uitvoeren aan 62 woningen in de St. Jozefstraat en Het Schild. In oktober starten we met de eerste woningen aan de buitenzijde. We vervangen dakpannen, brengen dak- en spouwmuurisolatie aan, reinigen en herstellen kunststof kozijnen, herstellen metsel- en voegwerk en vervangen dakgoten en regenpijpen. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd aan de berging, mechanische ventilatie, schilderwerk en HR++ beglazing aangebracht. Binnen worden keuken, badkamer en toilet vervangen, alle installaties, verlichting en rookmelders gecontroleerd, veilige sloten aangebracht en de woningen krijgen een nieuwe voor- en achterdeur.

Kies je eigen kleur voordeur

Omdat we een gevarieerd straatbeeld willen en elke bewoner anders is, mogen bewoners in dit project zelf hun kleur voordeur uitkiezen. We dagen bewoners zelfs uit om in elk woonblok voor iedere voordeur een andere kleur te kiezen!

Voordeur-kleurenchallenge

Elke woning is anders en elke bewoner is anders. Iedereen richt zijn woning anders in en ook bouwkundig zijn er verschillen tussen de woningen. Behalve, bij de voorkant van huurwoningen. Alle voordeuren en portaaltjes zijn in deze straat hetzelfde. Dat kan anders vinden wij. We vinden het belangrijk om een gevarieerd straatbeeld te hebben met een uitstraling die niet alleen bij JOOST, maar ook bij de bewoners past. Naast alle groot onderhoudswerkzaamheden gaan we bij dit project ook de voordeur vervangen. Dit is dus het moment om elke bewoner zijn eigen kleur deur te laten kiezen. Om bewoners hierbij te helpen bedachten we een kleurenchallenge. Lukt het bewoners om in elk woonblok voor iedere voordeur een andere kleur te kiezen? Dat wordt de uitdaging. Het resultaat? Meer interactie tussen de buren en een kleurrijke buurt!

De eerste bewoners kregen in juli de challenge overhandigd en gingen hiermee gelijk met de buren aan de slag. Leuk om te zien!

IMG_2322 II
IMG_2319
kleurenchallenge1
kleurenchallenge 3

Wat gaan we nog meer doen?

Iedere woning krijgt niet alleen een nieuwe voordeur, we verrichten ook groot onderhoud aan de gevel, kozijnen en installaties. Ook verbeteren we de isolatie van uw woning. De badkamer, keuken en toilet vervangen we alleen op uw verzoek én indien nodig. Op dit moment zijn we druk met het verwerken van de resultaten van de opnames.

Huisbezoek op afstand

De huisbezoeken vonden al eerder plaats. Dat ging anders dan anders vanwege corona. We bedachten het huisbezoek op afstand. Onze opzichter en de uitvoerder van aannemer Hendriks Coppelmans voerden de technische opname uit in de woning, terwijl de bewoner live mee keek vanuit de door ons ingerichte rustwoning verderop in de straat. De uitvoerder, opzichter en bewoner konden ook met elkaar praten. De rustwoning werd ingericht door Fiks en was Corona-proof. De reacties van de bewoners waren positief.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties