terug naar overzicht

Vrijwilligers gezocht om samen verschil te maken

Woensdag 8 september 2021

Duurzaamheid staat dagelijks op onze agenda. De komende jaren gaan we nog meer woningen energiezuiniger maken, ruim 500 woningen per jaar. Goed voor het milieu, maar vooral ook voor de portemonnee en het wooncomfort van onze huurders. Maar ook voorlichting geven over ‘duurzaam leven’ hoort er wat ons betreft bij. En dat kunnen we niet alleen. Daarom gingen we vorig jaar op zoek naar energieke vrijwilligers die ons hierbij helpen. Een mooi aantal meldden zich toen aan en nu zijn we klaar voor de tweede ronde! Mark Hamers, projectconsulent duurzaamheid bij JOOST, vertelt.

Verschil maken doen we SAMEN!

“Woningen energiezuiniger maken begint wat ons betreft bij isoleren en ventileren van de woning. Is dit in orde, dan plaatsen we bijvoorbeeld ook zonnepanelen. Maar we doen meer. We gaan voor meer groen in de tuin en kiezen bij nieuwbouw en groot onderhoud steeds meer voor duurzame materialen. En we willen bewoners wegwijs maken in hoe zij eenvoudig en zonder grote investering kunnen besparen en het verschil kunnen maken. Energie besparen begint immers bij de keuzes die je zelf maakt. Daarom zijn wij op zoek naar duurzaamheidscoaches. Vrijwilligers die het leuk vinden om huurders van JOOST te laten zien hoe zij met kleine aanpassingen in en om het huis veel winst kunnen behalen.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Ben of ken jij een duurzaamheidscoach in de dop?

Iemand met passie voor energiebesparing, een groene woonomgeving of duurzaamheid in het algemeen? En lijkt het je leuk om onze huurders wegwijs te maken? Lees dan snel verder!

Lees hier verder

Wil je een coach bij je thuis langs laten komen? Nog even geduld, als we zover zijn zullen we dit communiceren.

Mark Hamers, projectconsulent duurzaamheid bij JOOST

Meer weten over de duurzaamheidsambities van JOOST?

De gezichten van JOOST: duurzaamheidsexperts Linda en Mark

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

  • Ton v. Grieken schreef

    Natuurlijk heb ik zonnepanelen en ledlampen en een zuinige wasmachine en zo. Maar een hele grote winst is o.m te behalen door gedrag en gewoontes te veranderen! Het is net zoiets als afvallen; Als het tussen de oren niet goed zit helpt geen enkel dieet. Men moet eerst anders gaan denken. Dus op het gebied van energiezuinig wassen ,koken,verwarmen,douchen,en het gebruik van schoonmaakmiddelen kan ik wel wat vertellen.