terug naar overzicht

We gaan onze woningen versneld verduurzamen

Maandag 2 juli 2018 We gaan onze woningen versneld verduurzamen

Wij willen onze woningen duurzamer en energiezuiniger maken. Zonnepanelen en isolatie zorgen namelijk voor betere woningen met een lagere energierekening. Het tempo waarin we deze werkzaamheden gaan uitvoeren, gaan we versnellen. Tot 2020 isoleren we 600 extra woningen.

Tempo verhogen
Tot nu toe was ons beleid om bij regulier onderhoud ook meteen te zorgen voor veel betere isolatie. Dan hoeven wij u als huurder niet twee keer lastig te vallen met werkzaamheden. Maar vorig jaar bleek dat de verduurzaming van onze woningen op deze manier te langzaam gaat.

Een flinke klus
Zoals u weet, verdwijnt het Groningse gas. En landelijk spraken we af dat corporatiewoningen in 2020 gemiddeld energielabel B moeten hebben. Om dit te bereiken, schakelden we het bedrijf Atriensis uit Eindhoven in. Zij ondersteunen veel woningcorporaties op het gebied van energie en duurzaamheid. Zij helpen ons bij het inplannen en uitvoeren van alle werkzaamheden. Een flinke klus. Tot 2020 gaat het namelijk om 600 extra woningen in Boxtel en Liempde.

Optimale isolatie
Hanneke Godfroy, projectmanager bij Atriensis (hierboven op de foto op de zolder van het huis van mevrouw Timmermans): “Voor iedereen geldt dat de woning nu optimaal geïsoleerd wordt met energiebesparende maatregelen. Denk daarbij aan het isoleren van het dak, de gevel en de vloer. Ook kunnen huurders kiezen voor zonnepanelen op het dak. Bewoners besparen door al deze maatregelen straks fors op hun energierekening.”

Mevrouw Timmermans in haar geïsoleerde woning: “het is veel behaaglijker in huis.” 

In de Meierijstraat en Dr. De Brouwerlaan zijn de werkzaamheden in volle gang. Deze woningen gaan van energielabel D/E naar A. Sommige woningen zijn al klaar, zoals die van mevrouw Timmermans die hier al woont sinds de oplevering in 1968. Haar woning kreeg HR++ glas, vloer-, spouwmuur- en dakisolatie en nieuwe dakramen. Maatregelen die haar maandelijkse energierekening een paar tientjes verlagen en de woning qua comfort sterk verbeterden.

Een lagere energierekening en meer comfort
“Ik merk duidelijk het verschil”, vertelt mevrouw Timmermans. “De condens op de ramen is weg en het is ook behaaglijker in huis. Alsof ik fijnere lucht in mijn woning heb. Ik praat er wel eens over met de buren. Ook die zijn heel tevreden.” Per woning neemt het werk ongeveer drie dagen in beslag. Van overlast tijdens het werk wil mevrouw Timmermans niets weten. “De werklui hebben het prima gedaan. Ik had nergens last van. Het was eigenlijk wel gezellig hier in de straat.”

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties