terug naar overzicht

Welkom in onze Buurt Informatie Centra

Woensdag 27 juli 2022 Welkom in onze Buurt Informatie Centra

JOOST is voor veel huurders altijd dichtbij. Dat komt omdat we in Boxtel en Rosmalen zogenoemde Buurt Informatie Centra (BIC’s) hebben, middenin de wijk. In deze BIC’s zijn vaak JOOST-medewerkers aan het werk, zoals onze wijkbeheerders. Zij beantwoorden hier graag uw vragen. Komt u een keertje langs?

Patrick Mosterd, Frans de Voigt, Amin Kebdani, Pieter van den Brand, Chris de Winter en Mandy van de Meerendonk. Dat zijn onze wijkbeheerders. Zij werken – vaak samen met wijkconsulenten van JOOST – vanuit één van onze BIC’s aan een fijne woonomgeving voor huurders.

Eerste aanspreekpunt

Zo is Patrick (op de foto hieronder voor de flats) de wijkbeheerder in Hintham. “Het BIC van JOOST zit in Hintham aan de Herman Moerkerklaan”, vertelt hij. “Dat is vlakbij de flats Hoogveld, De Engstoep en Fort Prins Willem waar veel van onze huurders wonen. Vroeger had je in zulke flats huismeesters. Die deden kleine reparaties, hielden een oogje in het zeil. Je kunt ons daar als wijkbeheerders wel een beetje mee vergelijken. Maar ons takenpakket is nu veel breder. Zeker, je moet bij ons zijn als er iets kapot is in een algemene ruimte. Maar we zijn er vooral voor zaken die de hele buurt aangaan. Zoals voor meldingen over onkruid in brandgangen. Of voor ondersteuning bij een buurtinitiatief. Een goed voorbeeld is de opening van de Huiskamer in Hoogveld samen met Farent. Daar kunnen buurtbewoners met elkaar koffie drinken. Of taallessen volgen.” Echte bouwtechnische dingen doet hij als wijkbeheerder niet. “Dan schakel ik onze opzichter in. Of één van onze aannemers. Maar als wijkbeheerders zijn we voor elke vraag wél het eerste aanspreekpunt.”

Tekst loopt door onder de foto.

Het BIC ‘van’ Frans (hieronder op de foto in gesprek met een bewoner) zit aan de Baandervrouwenlaan in Boxtel. Dit is ook de uitvalsbasis van Amin. “Iedereen kan hier op dinsdagen en donderdagen binnenlopen. Dan houden we een spreekuur van 07.30 uur tot 08.30 uur en van 12.00 uur tot 13.00 uur. Is er op andere dagen en tijdstippen een medewerker aanwezig, dan staat de deur altijd open.”

Tekst loopt door onder de foto.

Ook voor de wijkagent

Niet alleen wijkbewoners zijn welkom, ook partners waarmee JOOST in de wijk samenwerkt, mogen van het BIC gebruik maken. “Zoals bewonerscommissie en de Woonomgevingsploeg van de WSD”, knikt Frans. “Ook de wijkagenten, buurtwerkers van de gemeente en welzijnsorganisaties kunnen hier met bewoners afspreken. Het BIC mogen ze ook gebruiken om te vergaderen of even hun administratie te doen. En ook aannemers wandelen nog weleens binnen voor overleg.”

Op de fiets

Amin (op de foto hieronder) benadrukt dat de wijkbeheerders van JOOST niet altíjd in het BIC te vinden zijn. “We gaan ook zelf de wijken en buurten in. Want niet iedereen kan zomaar naar een BIC toekomen. Daarom trekken we er ook zelf op uit, vaak wandelend of op de fiets. Dan kunnen we gemakkelijker een gesprekje met mensen aanknopen. Ook zien we dan beter hoe brandgangen, hoekjes of speeltuinen in een buurt erbij liggen. Zo proberen we overal ons gezicht te laten zien en op de hoogte te blijven van wat er leeft en speelt.”

Tekst loopt door onder de foto.

De buurt leren kennen

Ook Pieter (op de foto hieronder in gesprek met enkele buurtbewoners) doet dat. Hij ‘bemant’ het BIC op Hoogheem in Boxtel en is de wijkbeheerder voor de omliggende wijken en kernen. “In dit werk is het belangrijk dat je huurders en buurten leert kennen. Niet alleen om problemen op te lossen, maar juist ook om het woonplezier te stimuleren. Daarom zijn bewoners bij ons aan het juiste adres als ze een goed idee hebben voor hun woongebouw, straat of buurt. Dan brengen wij ze in contact met de juiste instanties.” Om dat melden gemakkelijker te maken, is het BIC een echte uitkomst, vindt  Pieter. “Het is laagdrempelig. Je kunt hier gewoon je hoofd even om de hoek van de deur steken.

Tekst loopt door onder de foto.

Duurzame voorbeeldtuin

Op Hoogheem zie ik het aantal BIC-bezoekers  toenemen. Dat komt misschien ook wel door de duurzame voorbeeldtuin die we hier bij ons pandje hebben aangelegd. Daar staat ook een bank voor wie even in het zonnetje wil zitten. Ook dat kan allemaal bij het BIC.”

Hier moet u zijn

Bij de BIC’s van JOOST kunt u elke vraag stellen die met uw woning of de buurt te maken heeft. U vindt onze BIC’s hier: 

  • Hoogheem 72, Boxtel (Oost)
  • Baandervrouwenlaan 1a, Boxtel (Selissen)
  • Herman Moerkerklaan 295, Hintham
  • Wethouder Noppenlaan 30, Rosmalen


De wijkbeheerder komt (ook) naar u toe!

De wijkbeheerders van JOOST bemannen de BIC’s én gaan de wijken in:

  • Patrick: wijkbeheerder voor huurders in Hintham, Heeswijk-Dinther, Loosbroek, Vught en ‘s-Hertogenbosch.
  • Frans: wijkbeheerder voor huurders in Boxtel (Centrum, Breukelen, Munsel, In Goede Aarde), Haaren en Lennisheuvel.
  • Amin en Mandy: wijkbeheerders voor huurders in Boxtel-Noord, Berlicum, Den Dungen en Sint-Michielsgestel.
  • Pieter: wijkbeheerder voor huurders in Boxtel-Oost, Liempde en de seniorenappartementen achter de Boxtelse Brederodeweg.
  • Chris: wijkbeheerder voor huurders in Rosmalen, Nuland, Vinkel en De Groote Wielen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties