terug naar overzicht

Witte woningen maken plaats voor nieuwbouw

Maandag 5 februari 2018 Witte woningen maken plaats voor nieuwbouw

Maandag 5 februari werd het startsein gegeven voor de sloop van de 42 boven- en benedenwoningen en 3 eengezinswoningen aan de Van Hugenpothstraat en de Hendrika van Haeftenstraat. Deze witte woningen, die in 1949 werden gebouwd, maken plaats voor nieuwbouw. Een bijzonder moment voor de oud-bewoners, die inmiddels allemaal zijn verhuisd. En een volgende fase in de herstructurering van de wijk Breukelen.

Afscheid oude huis
Een definitief afscheid van hun oude huis. Zo voelt het voor veel oud-bewoners, maar ook voor omwonenden. Zij waren op maandag 5 februari uitgenodigd bij het officiële startmoment van de sloop. Ook wethouders Eric van den Broek en Peter van de Wiel waren namens gemeente Boxtel vertegenwoordigd. Twee oud-bewoners verrichtten de eerste sloophandeling: Berdine van de Laak en Jet Harmeling.

Nieuwe start
De sloop is voor de oud-bewoners een nieuwe start. Want, we bouwen er iets moois voor terug. De nieuwbouw bestaat uit 25 eengezinswoningen en 8 appartementen in 2 bouwlagen. Dit worden zogenoemde Nul op de Meter woningen (NOM). Bij deze woningen wordt het netto energiegebruik tot nul gereduceerd door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers. Alle oud-bewoners hebben overigens recht op terugkeer naar de nieuwe woningen.

Weer een project in Breukelen
Dit project is een volgende fase in de herstructurering van Breukelen. We zijn in die wijk namelijk bezig met verschillende projecten. De groot onderhoudswerkzaamheden bij de 20 woningen aan het Ronduutje en de Stenen Kamer zijn afgerond. En we zijn van start gegaan met de renovatie van de 26 betonnen eengezinswoningen aan de Dufourstraat en Van Hornstraat. Ook hebben we de afgelopen jaren al flink wat gedaan om Breukelen weer te laten stralen!  

Hieronder ziet u een impressie van de nieuwbouw op locatie Van Hugenpothstraat en Hendrika van Haeftenstraat.

Bekijk ook de uitzending van DBC Nieuws: een samenwerking tussen Omroep Dommelland en Brabants Centrum:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

  • Emmy Gensen schreef

    geweldig dat er echte huizen voor terug komen,ku je voor de huur woningen inschrijven?

    • Woonstichting JOOST schreef

      Jazeker kan dat. We verwachten eind van dit jaar/begin volgend jaar met de verhuur te kunnen starten. De verhuur verloopt via http://www.daarwilikwonen.nu