terug naar overzicht

Woonomgevings Ploeg houdt wijken en buurten schoon

Donderdag 1 november 2018 Woonomgevings Ploeg houdt wijken en buurten schoon

De Woonomgevings Ploeg (WOP) houdt Boxtelse wijken en buurten schoon, veilig en heel. Ze leggen bijvoorbeeld losliggende stoeptegels recht, snoeien bomen en struiken in tuinen, helpen met het aanleggen van een gemeenschappelijke tuin en halen grofvuil op.

Hulp bij opschoondagen
De WOP is in 2008 opgericht door St. Joseph, WSD en de gemeente Boxtel. Ze worden vooral door ons ingeschakeld voor klussen. Vandaar dat je de mannen van de Woonomgevings Ploeg met name in woningen en woongebouwen van St. Joseph ziet. Bijvoorbeeld om brandgangen en entrees schoon te houden, tuinen te onderhouden of klein schilderwerk te verrichten. Ook bij speciale gelegenheden staat de WOP paraat zoals met sjouwwerk bij de opschoondagen van St. Joseph, zoals laatst in de St. Sebastiaanstraat ter voorbereiding op het groot onderhoud daar.

Werkervaring
Ploegleider van de WOP is Walter van der Werff. Hij begeleidt de mensen die bij de WOP werken. “Zij gaan allemaal via de gemeente bij de WOP aan de slag. Het zijn mensen die door omstandigheden een uitkering hebben en bij de WOP werkervaring opdoen. Ondertussen kijk ik of ze toe zijn aan een ‘echte’ baan. Sommigen stromen zo hun uitkering uit. Anderen hebben voorlopig nog wat begeleiding nodig. Dat kan ook.” Walter houdt vooral het grotere geheel voor ogen. “Ik vertel mijn team altijd dat we met ons werk meehelpen aan meer woonplezier voor bewoners.”

Lees hier het gehele interview met ploegleider Walter van der Werff van de Woonomgevings Ploeg dat wij eerder publiceerden in JOSEPH.

10-jarig bestaan WOP
In december bestaat de WOP 10 jaar. Dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. We gaan hieraan zeker aandacht besteden.

Heeft u een klusje voor de WOP?
Wilt u samen met uw buren uw woongebouw, straat of buurt schoonhouden? Neem dan contact met ons op. De WOP helpt u daar graag bij.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties