terug naar overzicht

Woonstudio’s geplaatst in Pastorie Rosmalen

Dinsdag 14 december 2021 Woonstudio’s geplaatst in Pastorie Rosmalen

Op maandag 13 december jl. is SMT Bouw & Vastgoed begonnen met de plaatsing van de 12 woonstudio’s voor de Leermakers Autismegroep. De studio’s komen te staan in de binnentuin van de Pastorie aan de Markt 1 in Rosmalen. De Pastorie zelf wordt van binnen verbouwd tot een woongroep voor zes bewoners voor dezelfde doelgroep.

Vanuit de fabriek

Afgelopen maanden werd er hard gewerkt in de productiehallen van de leverancier van SMT Bouw & Vastgoed. De woningen zijn volledig in de fabriek gemaakt en worden als een kant en klaar product op de locatie gemonteerd. Het vooraf bouwen in de fabriek, ook wel prefabricage genoemd, maakt dat de woningen in perfecte omstandigheden zijn gebouwd. Dus geen last van regen, vorst of andere belemmerende factoren.

Plug-and-play

Het is werkelijk “plug-and-play” als we commercieel manager Bart van Gerven (SMT) mogen geloven. De fundering is al eerder gemaakt. Riool en elektra liggen al klaar, dus de oplevering komt steeds dichterbij.

Biosbased en circulair

De woningen zijn geheel van hout en zijn dus grotendeels biobased en circulair. Dit sluit aan bij de duurzaamheidsvisie van Woonstichting JOOST en SMT Bouw & Vastgoed.

Niels Vader, Projectontwikkelaar Woonstichting JOOST, benadrukt het belang van biobased en circulair bouwen. “Samen met onze aannemers zoeken we steeds weer naar nieuwe duurzame manieren om te bouwen”, aldus Vader.

Biobased bouwen is een manier van bouwen die op de natuur is gebaseerd. We bouwen met materialen die zijn gegroeid. Hout, maar ook bamboe, vlas- en hennepvezels of schapenwol zijn veel voorkomende bouwmaterialen.

Circulair bouwen is een vorm van duurzaam bouwen waarbij de principes van circulariteit worden toegepast. Een gebouw is circulair als bij de bouw en het beheer voorraden in een gesloten kringloop worden gehouden.

Meer over dit project lees je op onze projectpagina.

Nieuwbouw Pastorie Rosmalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties