terug naar overzicht

Word jij onze nieuwe JOOST-Woonmakelaar?

Dinsdag 1 juni 2021

Wil jij je graag inzetten om mensen een passende woning aan te bieden? En dan vooral starters, senioren of mensen met een hulpvraag? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zoeken een actieve klantgerichte woonmakelaar voor 36 uur per week. Een verbinder die graag inspeelt op de diversiteit aan woonbehoeften bij uiteenlopende klanten. Je maakt je hard voor het goed huisvesten van mensen, maar zorgt ook dat onze woningen op tijd worden verhuurd. Je luistert en signaleert de wensen en de behoefte van woningzoekenden en weet (on)gevraagd een advies te geven.

Hoe je dag eruit kan zien

Je begint je dag vanuit ons kantoor in Boxtel of contactpunt in Rosmalen. Je stapt meteen met je iPad in de JOOST auto, want je hebt om 9.00u een sleuteluitreiking. Dit aan een ouder echtpaar, die na 41 jaar lang gewoond te hebben in een eengezinswoning, verhuist naar een appartement met een lift. Bij terugkomst op kantoor heb je overleg met het wijkteam waar jij onderdeel van bent. Eén van de gespreksonderwerpen is de leefbaarheid in een bepaalde buurt. Je denkt mee vanuit jouw rol over hoe we de leefbaarheid zouden kunnen verbeteren. Vervolgens ga je op één van onze flexplekken aan de slag. In je mailbox tref je de acceptatieformulieren aan van een man die momenteel in de maatschappelijke opvang woont en de stap mag zetten naar zelfstandig wonen. Een paar dagen eerder spraken de wijkconsulent en jij met deze man en zijn begeleider over hoe we zorgen dat zelfstandig wonen gaat slagen. Hierna ga je nog drie woningen adverteren en controleer je, op verzoek van een collega woonmakelaar, de inkomensgegevens van een woningzoekende die heeft gereageerd op een woning.

Bekijk hieronder een werkdag van onze woonmakelaar Marieke. Zij deed de verhuur van de nieuwe appartementen in Kloosterhof in Liempde.

Dit is wat je doet

Samen met de andere leden van je wijkteam weet je alles van jullie wijk. Jouw kracht zit vooral in het tijdig verhuren van woningen. Je hebt lef en bent zichtbaar en dichtbij voor collega’s. De lijntjes zijn kort. Je luistert, pikt zaken op en adviseert woningzoekenden bij de keuze die zij maken. Ook durf je jouw twijfel te uiten of een besluit te nemen die niet altijd in lijn ligt met de wens van de klant. Je vindt het belangrijk om mensen duurzaam te huisvesten. Je bent onderdeel van het wijkteam, waarin je samen met de wijkconsulent het sociaal beheer en het verhuren van woningen bespreekt. Je hebt nauw contact met de gebiedsbeheerder over de oplevering van woningen. Ook heb je contact met netwerkpartners over de huisvesting van bijzondere doelgroepen.

Dit ben jij

 • Je bent een echt mensen mens. Je hebt aandacht voor de klant, maakt makkelijk contact, maar je weet ook duidelijk grenzen aan te geven.
 • Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van het verhuur- en mutatieproces binnen de vastgestelde kaders.
 • Je signaleert hulp- en zorgvragen in het toewijzingsproces en verwijst in overleg door naar noodzakelijke begeleiding.
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt affiniteit met de sociale woningbouw en kennis van relevante wet- en regelgeving.
 • Je hebt kennis van en ervaring met het verhuur- en mutatieproces.
 • Je hebt affiniteit met het werken in primaire systemen waarin het verhuurproces plaatsvindt. Ook maak je rapportages en overzichten voor het team.
 • Je hebt ruime ervaring met het bemiddelen van woningzoekenden met een zorgvraag.

Dit krijg je ervoor terug

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Woondiensten. De functie is ingedeeld in schaal G. We hebben prima secundaire arbeidsvoorwaarden en bieden veel ruimte om je te ontwikkelen. In eerste instantie krijg je een jaarcontract met uitzicht op vast.

Hoi. Wij zijn JOOST

Woonstichting JOOST is letterlijk Thuis in de Meierij. We beheren circa 7.500 huurwoningen in Boxtel, Rosmalen en de kleine kernen rondom ’s-Hertogenbosch. Bij JOOST werken ruim 70 enthousiaste medewerkers. Dagelijks zetten wij ons in voor onze klanten.

Ben jij de woonmakelaar die wij zoeken?

Stuur dan uiterlijk 16 juni 2021 je CV en motivatie naar sollicitatie@wonenbijJOOST.nl o.v.v. Woonmakelaar.

Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een kandidaat met een andere etnische achtergrond.

Planning

 • Maandag 21 juni: eerste gespreksronde (online speeddate via MS Teams).
 • Donderdag 24 juni 2021: tweede gesprek (diepgaandere kennismaking).
 • Maandag 28 juni: arbeidsvoorwaardengesprek met je manager Tom en onze HR adviseur Evelijn.

Wil je meer weten?

Neem dan contact op met Tom Ramakers, Manager Wonen via 088 008 14 00.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties