terug naar overzicht

ZilverExpress van start

Donderdag 12 april 2018 ZilverExpress van start

Donderdag 12 april was de officiële opening van de ZilverExpress. Deze Boxtelse tuk tuk is een soort pendeldienst voor Boxtelse senioren.

Speciaal voor Boxtelse senioren
Het voertuig rijdt op werkdagen tijdens kantooruren rond in het Centrum, Breukelen, Selissenwal en Oost. De achterliggende gedachte is: ouderen uit hun isolement halen en zorgen dat ze gemakkelijk bij winkels en evenementen kunnen komen. Passagiers betalen een kleine vergoeding.

Ook St. Joseph levert bijdrage
De ZilverExpress wordt vooral bekostigd uit sponsorgelden en is aangeschaft door Zorgzaam Boxtel. Hierin werken diverse zorginstellingen samen met gemeente Boxtel, woonstichting St. Joseph en sociaal werkbedrijf WSD. De VVV en het Oertijdmuseum doen mee omdat de taxi ook toeristen rond kan rijden. Het is de bedoeling dat er straks combinaties gemaakt worden, bijvoorbeeld een ritje met de ZilverExpres en een tochtje met de Boxtelse fluisterboot.

Wilt u ook gebruik maken van de ZilverExpress?
Wilt u een keer gezellig naar de markt? Boodschappen doen in Selissen? Of gewoon een terrasje pikken in het het centrum of op bezoek gaan bij een familielid die in het Wereldhuis of Liduina woont? Ouderen die Boxtel wonen en vervoer nodig hebben, kunnen voortaan met tuk tuk De Zilverexpress. Tuk tuk De Zilverexpress is er speciaal voor senioren uit Boxtel. Klanten betalen één euro voor een enkeltje. U wordt thuis opgehaald en ook weer teruggebracht.

Er zijn vier punten waar u een kaartje kunt kopen:

receptie Wijkhuis Simeonshof, Annastraat
receptie Wereldhuis, Achterbergstraat
receptie Zorgexpertisehuis Liduina
Koffiebar Wijs! bij Liduina
Voor meer informatie of reserveren van de Zilverexpress kunt u op werkdagen tot 12.00 uur contact opnemen met 06 82490866.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

  • Jacqueline schreef

    Wat een leuk initiatief. Helaas vandaag geen contact kunnen krijgen op het opgegeven telefoonnummer.

    • Woonstichting JOOST schreef

      Beste Jacqueline, het telefoonnummer zou inmiddels actief moeten zijn. Zou je het nogmaals willen proberen?