terug naar overzicht

Zorgcentrum in Sint-Michielsgestel krijgt nieuwe bewoners

Woensdag 22 maart 2017 Zorgcentrum in Sint-Michielsgestel krijgt nieuwe bewoners
Sinds vandaag is het officieel: zorgcentrum Nieuw Beekvliet in Sint-Michielsgestel krijgt een nieuwe bestemming. De huidige bewoners van Nieuw Beekvliet, cliënten van Zorggroep Elde, verhuizen dit najaar naar Het Wereldhuis in Boxtel. In 2018 komen er in het centrum veertig cliënten van zorgorganisatie Kentalis te wonen. Het gaat om mensen met een zintuiglijke beperking. De verandering die gaat plaatsvinden, heeft grote voordelen voor álle betrokkenen.

Feestelijk moment: contract getekend

Tot vandaag was Zorggroep Elde eigenaar van het zorgcentrum Nieuw Beekvliet in Sint-Michielsgestel. Vanmorgen tekende Woonstichting St. Joseph een koopovereenkomst om het pand over te nemen. Kentalis tekende vanmorgen het huurcontract van Woonstichting St. Joseph, om het pand de komende tien jaar van de Woonstichting te huren.

Beschermde woonomgeving voor ouderen

De huidige bewoners van Nieuw Beekvliet verhuizen dit najaar naar Het Wereldhuis in Boxtel. Dit is een nieuwe beschermde woonomgeving voor ouderen die vanwege dementie of lichamelijke problemen (intensieve) zorg nodig hebben. Een mooie, veilige woonplek. Daarna begint St. Joseph met de verbouwing van het zorgcentrum in Sint-Michielsgestel. In 2018 verhuizen cliënten van Kentalis naar het pand. Het gaat om cliënten die veel zorg nodig hebben. Het pand wordt aangepast aan de behoeften van de nieuwe bewoners – mensen met onder andere een zintuiglijke beperking.

Henk Bakker, bestuurder Kentalis: “Het is erg fijn dat we nu aan de vraag van onze (ouder wordende) cliënten tegemoet kunnen komen, met eigen appartementen die levensloop bestendig zijn en recreatie en dagbesteding direct nabij. Veilig maar ook midden in de wijk.“

Jacqueline Joppe, bestuurder Zorggroep Elde: “Zorggroep Elde kan een gebouw dat ze zelf niet meer nodig heeft verantwoord afstoten. De functie van het gebouw krijgt een nieuwe maatschappelijke invulling. Zakelijke en maatschappelijke belangen worden op deze wijze gecombineerd. Er is duidelijk sprake van een win-win situatie voor de drie organisaties.”

Voordelen voor cliënten van Kentalis

Op dit moment wonen de cliënten van Kentalis bij verschillende locaties in Vught, Sint-Michielsgestel en Schijndel. Straks wonen zij samen in één pand. Dit is prettig voor hen en is efficiënt voor het verlenen van zorg. Op dit moment moeten de cliënten sanitaire voorzieningen delen. Straks krijgt iedere cliënt een eigen appartement. Het pand is dan bovendien geschikt voor levensloopbestendig wonen. Ook zijn er mogelijkheden voor dag- en vrijetijdsbesteding.

Rob Dekker, directeur-bestuurder Woonstichting St. Joseph: “Het is voor ons een mooie kans om ons bezit uit te breiden en een speciale doelgroep te huisvesten. Het past in ons werkterrein dat niet alleen de gemeente Boxtel omvat maar ook de gemeentes Sint-Michielsgestel en Haaren. Daarnaast bestaat er al een intercollegiale samenwerking tussen de gemeente Boxtel en Sint-Michielsgestel op ambtelijk niveau.”

Noot voor de redactie

  • Voor meer informatie over Kentalis kunt u contact opnemen met Gertie van Es, communicatie & marketing Kentalis, telefoon 073 – 558 81 53, e-mail: g.vanes@kentalis.nl.
  • Voor meer informatie over Zorggroep Elde kunt u contact opnemen met Mario Knoops, manager Vastgoed Zorggroep Elde, 0411-634000.
  • Voor meer informatie over St. Joseph kunt u contact opnemen met Inge Huisman, manager Sociaal Beheer & Communicatie op (0411) 659 119 of inge.huisman@sintjoseph.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties