terug naar overzicht

Zorgen over stijgende energieprijzen

Donderdag 11 november 2021

Wij maken ons net als u zorgen over de stijgende energieprijzen. Dat geeft maar weer eens aan hoe belangrijk het is om in een goed geïsoleerde woning te wonen. We zijn als JOOST gelukkig volop bezig om onze woningen beter te isoleren. Maar dat kan natuurlijk niet in één keer. We pakken er jaarlijks 500 aan. En we zijn aan het onderzoeken of we dit nog meer kunnen gaan versnellen.

Extra verbeteringen

Ook als uw woning nog niet aan de beurt is, zijn – tegen een kleine huurverhoging – vaak verbeteringen mogelijk, zoals dakisolatie of isolatieglas. U kunt dit bij ons aanvragen. Dan bekijken we samen met u naar de mogelijkheden.

Controleer uw energiecontract

De energierekening kan deze winter fors hoger zijn. Hoeveel dat uiteindelijk is, hangt van veel dingen af. Bijvoorbeeld van uw energieverbruik en het soort contract dat u heeft met uw energieleverancier. Het is dus handig om te weten of uw energiecontract binnenkort afloopt of niet. Dan weet u wat u kunt verwachten. Of misschien kunt u het eerder oversluiten om nog te profiteren van de huidige tarieven.

Compensatie door de overheid

De overheid heeft besloten om de prijsstijging op de energierekening deels te compenseren. Meer hierover leest u op de website van de Rijksoverheid. 

Hieronder vindt u meer informatie per gemeente:

Wat gebeurt er met de algemene servicekosten en variabele stookkosten?

Bewoners van een appartementengebouw betalen algemene servicekosten. En sommige bewoners betalen voor variabele stookkosten (ISTA). De energiecontracten die JOOST heeft afgesloten zijn jaarcontracten. Dat betekent dat deze per januari 2022 zijn gewijzigd. Het is verstandig om het maandelijkse voorschot voor stookkosten te verhogen. Anders bestaat de kans dat u bij de afrekening over 2022 ineens veel moet bijbetalen. Onze bewoners zijn hiervan per brief op de hoogte gebracht. Mocht u uw voorschotbedrag voor de variabele stookkosten willen aanpassen? Stuur dan een email naar administratie@wonenbijjoost.nl

Heeft u al zonnepanelen?

Ook door zonnepanelen kunt u energie besparen. Bekijk hier of uw woning hiervoor in aanmerking komt. 

Wat kunt u zelf doen?

Zelf kunt u ook best veel doen om energie te besparen. Veel concrete besparingstips kunt u vinden op de website van Milieucentraal. Om u hierbij te helpen gaan we duurzaamheidscoaches inzetten. We zoeken hiervoor nog extra mensen. Heeft u interesse? Meld u dan zeker aan.

Verwacht u toch in financiële problemen te komen?

Komt u – ondanks de compensatie vanuit de overheid – in de problemen met het betalen van de huur? Neem dan zeker contact op met onze klantenservice via 088 008 14 00. Wij denken graag mee over een oplossing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties