Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bedrag dat u ontvangt van de overheid. U ontvangt huurtoeslag omdat uw huur te hoog is voor uw inkomen. Huurtoeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst. Niet iedereen heeft recht op huurtoeslag. Dat hangt af van uw inkomen, de huur en de grootte van uw gezin.

Huurtoeslag aanvragen

Op de website van de Belastingdienst leest u meer informatieOp deze website kunt u ook een test doen. U weet dan gelijk of u recht hebt op huurtoeslag. Hebt u recht op huurtoeslag? U kunt dit dan rechtstreeks bij de Belastingdienst aanvragen. Dat kan via de website of telefonisch via 0800-0543 (gratis). U ontvangt het formulier binnen 2 weken. Dit formulier vult u in en stuurt u terug aan de Belastingdienst.

Toeslagen Belastingdienst

Wilt u het belastingkantoor in ‘s-Hertogenbosch bezoeken? Maak dan eerst een afspraak op 0800-0543.

Huurtoeslag ontvangen

Sinds 1 januari 2014 kunt u uw huurtoeslag niet meer rechtstreeks aan ons over laten maken. U ontvangt het bedrag alleen nog op de eigen rekening. U betaalt dan de volledige huur aan ons.

Wijziging huurtoeslag per 1 januari 2020

Sinds 1 januari 2020 zijn er geen maximale inkomensgrenzen meer voor de huurtoeslag. Stijgt uw inkomen? Dan wordt de huurtoeslag langzaam afgebouwd. Hierdoor vervalt uw huurtoeslag niet ineens wanneer uw inkomen een beetje stijgt.

Huurbetaling en huurincasso

Zelf wijzigingen doorgeven

Ontvangt u huurtoeslag en wijzigt er iets in uw persoonlijke situatie? Bijvoorbeeld uw inkomen? Of gaat u verhuizen? Geef dit dan door aan de Belastingdienst via toeslagen of met een wijzigingsformulier. Het wijzigingsformulier vraagt u aan bij de Belastingdienst op telefoonnummer 0800-0543 (gratis).

Wijziging doorgeven toeslagen Belastingdienst

Wat kunnen wij voor u doen?

Heeft u vragen over huurtoeslag? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

Neem contact op met JOOST