Zelf klussen

Wilt u zelf klussen in uw woning? Dat mag! Wij vinden het belangrijk dat u uw woning naar uw eigen smaak inricht. Wij noemen dat een Zelf Aangebrachte Verandering (ZAV). Neem wel altijd even contact met ons op voordat u aan de slag gaat. Voor sommige woningveranderingen hebt u onze toestemming nodig. Hoe het werkt leest u hieronder.

Ik wil zelf mijn woning aanpassen

U heeft geen toestemming nodig:

  • wanneer u de verandering zelf gemakkelijk kunt verwijderen als u gaat verhuizen, bijvoorbeeld voor het leggen van laminaat of planken aan de muur.

U heeft wel toestemming nodig:

  • wanneer u de verandering niet gemakkelijk kunt verwijderen als u gaat verhuizen, bijvoorbeeld voor het plaatsen van een dakkapel of een tuinhuisje.

Hoe werkt het?

Wilt u iets veranderen in uw woning? Lees dan eerst onze Spelregels voor Wonen op Maat door. U kunt vervolgens via onderstaande knop uw aanvraag indienen voor de aanpassing van uw woning.

Spelregels zelf klussen

Aanvragen aanpassing woning

Zodra wij uw aanvraagformulier hebben ontvangen, krijgt u schriftelijk van ons een reactie. Er zijn 3 antwoorden mogelijk:

  1. U mag direct beginnen met klussen. Wij controleren de verandering niet.
  2. U mag direct beginnen. Wanneer u klaart bent, controleren wij de verandering. Voldoet de verandering aan de spelregels, dan ontvangt u een schriftelijke goedkeuring.
  3. U krijgt geen toestemming. Wij wijzen uw verzoek af.

Wat moet u doen wanneer u gaat verhuizen?

Gaat u verhuizen en heeft u toestemming gekregen voor de Zelf Aangebrachte Verandering (ZAV)? U mag de verandering in de woning laten zitten. De verandering moet wel goed onderhouden zijn. Hebt u geen toestemming van ons gekregen, dan moet u de verandering verwijderen. Wij vragen u dan om uw woning weer in oude staat terug te brengen.

Meer informatie

Twijfelt u of u toestemming nodig heeft? Neem dan altijd contact met ons op.

Neem contact op met JOOST

Let op met asbest

Wij willen dat u als huurder veilig en gezond woont. Daarom lieten wij onze woningen steekproefsgewijs onderzoeken op de aanwezigheid van zichtbare asbest. De bewoners van deze woningen zijn hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld. Mocht u twijfelen? Neem dan contact met ons op! Wanneer wij asbest in uw woning constateren, betekent dit overigens niet dat dit direct moet worden verwijderd. Het is alleen wel belangrijk om te weten. Wanneer u bijvoorbeeld een gaatje boort in asbest of er in zaagt, dan kan er wel een gevaarlijke situatie ontstaan. In de flyer Asbest vindt u meer informatie.