Waar vind ik de Algemene Huurvoorwaarden die bij mijn huurovereenkomst horen?
Algemeen
Bij het tekenen van de huurovereenkomst ontvang je van ons de Algemene Huurvoorwaarden. Hierin staan jouw rechten en plichten als huurder.
Als je een huuroverkomst tekent, dan teken je ook onze Algemene Huurvoorwaarden. Hierin staan allerlei afspraken over wat wel en niet mag. We gaan er vanuit dat je je aan de gemaakte afspraken houdt. Is dit niet het geval, dan heeft dit gevolgen. Meer informatie hierover in ons sanctiebeleid.
Sommige woongebouwen hebben naast de Algemene Huurvoorwaarden ook nog een huishoudelijk reglement. Dit wordt vaak opgesteld door de Vereniging van Eigenaars.
Bij het tekenen van de huurovereenkomst ontvang je van ons de Algemene Huurvoorwaarden. Hierin staan jouw rechten en plichten als huurder.
Als huurder of woningzoekende kun je niet ongestraft ernstige overlast of schade veroorzaken, agressief zijn of fraude plegen. Doe je dat toch, dan ben je tijdelijk niet welkom als huurder of medehuurder. Ook kun je dan een periode niet reageren op een van onze woningen. De woningcorporaties die hun huizen aanbieden binnen Thuispoort, trekken daarin één lijn. Simpel gezegd: als je bij één corporatie te ver gaat, ga je ook te ver bij de anderen en krijg je een sanctie. Er geldt één sanctiebeleid voor woningzoekenden en huurders.
Je vraagt hiervoor eerst toestemming aan de gemeente. De regels kunnen in elke gemeente verschillen. Neem daarom zelf contact op met jouw gemeente voor de regels die gelden in jouw woonplaats.
Daarnaast heb je ook toestemming van Woonstichting JOOST nodig. Hiervoor stuur je een e-mail naar welkom@wonenbijJOOST.nl. Een brief sturen kan ook. Vertel ons wat voor bedrijf je wil starten en wat de werkzaamheden zijn. Stuur ook de toestemming van de gemeente mee met het BTW nummer en het bewijs dat je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.
Ja dat mag. Zorg er wel voor dat de huisdieren je buren geen overlast bezorgen.
Geef van tevoren aan ons door als je meer dan twee maanden niet in jouw woning bent. Ga je bijvoorbeeld voor langere tijd op reis en kun je ook niet naar de woning komen? Dan vragen we je om een contactpersoon aan ons door te geven. Zo kunnen we iemand bellen voor het geval er iets is met jouw woning. Bijvoorbeeld bij brand of een lekkage.
Nee, dit mag niet.
Nee, dit mag niet. Jouw huurwoning moet je zogeheten hoofdverblijf zijn. Wij controleren in de Basisregistratie Personen of je in jouw huurwoning staat ingeschreven.
Ja, je mag een glasvezelaansluiting aan laten leggen. Hiervoor heb je geen toestemming van ons nodig.
Ligt er naar jouw woning toe nog geen glasvezel, dan kun je hiervoor een aanbieding ontvangen van een glasvezelaanbieder. JOOST is hierin geen partij. Voor vragen kun je contact met jouw gemeente of de aanbieder zelf.