huisregels en huurvoorwaarden

Als je een huuroverkomst tekent, dan teken je ook onze Algemene Huurvoorwaarden. Hierin staan allerlei afspraken over wat wel en niet mag. We gaan er vanuit dat je je aan de gemaakte afspraken houdt. Is dit niet het geval, dan heeft dit gevolgen. Meer informatie hierover in ons sanctiebeleid. 

Sommige woongebouwen hebben naast de Algemene Huurvoorwaarden ook nog een huishoudelijk reglement. Dit wordt vaak opgesteld door de Vereniging van Eigenaars.

Veel gevraagd over huisregels en huurvoorwaarden

Wat doen jullie bij huurders die ernstige overlast of schade veroorzaken, agressief zijn of fraude plegen?

Algemeen

Als huurder of woningzoekende kun je niet ongestraft ernstige overlast of schade veroorzaken, agressief zijn of fraude plegen. Doe je dat toch, dan ben je tijdelijk niet welkom als huurder of medehuurder. Ook kun je dan een periode niet reageren op een van onze woningen. De woningcorporaties die hun huizen aanbieden binnen WoonService Regionaal, trekken daarin één lijn. Simpel gezegd: als je bij één corporatie te ver gaat, ga je ook te ver bij de anderen en krijg je een sanctie. Er geldt één sanctiebeleid voor woningzoekenden en huurders.

Mag ik een bedrijf starten in mijn woning?

Algemeen

Je vraagt hiervoor eerst toestemming aan de gemeente. De regels kunnen in elke gemeente verschillen. Neem daarom zelf contact op met jouw gemeente voor de regels die gelden in jouw woonplaats.

Daarnaast heb je ook toestemming van Woonstichting JOOST nodig. Hiervoor stuur je een e-mail naar welkom@wonenbijJOOST.nl. Een brief sturen kan ook. Vertel ons wat voor bedrijf je wil starten en wat de werkzaamheden zijn. Stuur ook de toestemming van de gemeente mee met het BTW nummer en het bewijs dat je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel.

Mag ik huisdieren houden in mijn huurwoning?

Algemeen

Ja dat mag. Zorg er wel voor dat de huisdieren je buren geen overlast bezorgen.

Ik ben langere tijd niet in mijn woning. Wat moet ik doen?

Algemeen

Geef van tevoren aan ons door als je meer dan twee maanden niet in jouw woning bent. Ga je bijvoorbeeld voor langere tijd op reis en kun je ook niet naar de woning komen? Dan vragen we je om een contactpersoon aan ons door te geven. Zo kunnen we iemand bellen voor het geval er iets is met jouw woning. Bijvoorbeeld bij brand of een lekkage.

Mag ik een garage gebruiken als bedrijfsruimte?

Algemeen

Nee, dit mag niet.

Mag ik mijn huurwoning als tweede woning gebruiken en mezelf op een ander adres inschrijven?

Algemeen

Nee, dit mag niet. Jouw huurwoning moet je zogeheten hoofdverblijf zijn. Wij controleren in de Basisregistratie Personen of je in jouw huurwoning staat ingeschreven.

Ik wil een glasvezelaansluiting. Mag dat?

Algemeen

Ja, je mag een glasvezelaansluiting aan laten leggen. Hiervoor heb je geen toestemming van ons nodig. 

Ligt er naar jouw woning toe nog geen glasvezel, dan kun je hiervoor een aanbieding ontvangen van een glasvezelaanbieder. JOOST is hierin geen partij. Voor vragen kun je contact met jouw gemeente of de aanbieder zelf.