overnemen van spullen

Heb je gordijnen opgehangen of vloerbedekking/laminaat gelegd in jouw woning? Of heb je misschien Zelf Aangebrachte Veranderingen aangebracht in woning? Dan kun je deze goederen laten overnemen door de nieuwe huurder. Houd er wel rekening mee dat een nieuwe huurder niet verplicht is om deze over te nemen. De afspraken die je maakt met de nieuwe huurder worden vastgelegd in een overnameformulier. 

Veel gevraagd over overnemen van spullen

Ik heb mijn huur opgezegd en wil graag spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder. Hoe werkt dat?

Algemeen

Als je het goed vindt, geven we jouw contactgegevens aan de nieuwe kandidaat voor jouw woning. Deze kandidaat neemt contact met je op voor het bezichtigen van de woning en het bespreken van het overnemen van spullen. Wij zijn hierin geen partij. Wat jullie afspreken wordt vastgelegd in een overnameformulier.

Ik heb de huur opgezegd. Wanneer is er een nieuwe huurder?

Algemeen

Na de voorinspectie bieden wij de woning aan op Thuipoort. Soms verhuren we de woning via een directe bemiddeling, bijvoorbeeld aan iemand in een urgente situatie of een statushouder. In dat geval adverteren we de woning niet.

Helaas lukt het niet altijd om op tijd een nieuwe huurder te vinden. Als er een nieuwe huurder bekend is, hoor je dat van ons. Je kunt dan afspraken maken over het overnemen van spullen.

Ik ga verhuizen maar er is nog geen nieuwe huurder bekend. Kan ik vloerbedekking of andere zaken in de woning achterlaten?

Algemeen

Het kan voorkomen dat er nog geen nieuwe kandidaat bekend is en je al de sleutels gaat inleveren bij de eindinspectie. Je mag de spullen die je ter overname aanbiedt dan laten staan.


Wil de nieuwe huurder de spullen uiteindelijk niet overnemen. Dan heb je drie werkdagen de tijd om de spullen te verwijderen. De afspraken die je maakt met de nieuwe huurder worden vastgelegd in een overnameformulier.