woning opleveren

Als je de huur opzegt, kom de gebiedsbeheerder langs voor een voorinspectie. Tijdens deze afspraak vertelt hij je hoe je de woning en de tuin moet achterlaten. Dit moet schoon, heel en veilig zijn. Ook kijkt hij naar de technische staat van de woning. Jullie maken afspraken over Zelf Aangebrachte Veranderingen en overname(s) door een nieuwe huurder. 

Bij de eindinspectie controleert de gebiedsbeheerder samen met jou of je de woning volgens afspraak hebt achtergelaten. Als je dit niet hebt gedaan, kan het zijn dat je aan ons nog een bedrag moet betalen. 

Veel gevraagd over woning opleveren

Ik kan niet bij de eindinspectie zijn. Wat moet ik doen?

Algemeen

We vinden het prettig wanneer je zelf bij de eindinspectie bent. Kan dit echt niet? Dan mag er iemand anders in jouw plaats komen. Dit moet je ons wel laten weten van te voren.Stuur hiervoor een e-mail naar woonmakelaar@wonenbijJOOST.nl  of bel naar 088 008 1400.


Kan er niemand bij de eindinspectie zijn? Bel ons dan om de afspraak te verzetten.

Ik heb mijn huur opgezegd. Hoe moet ik de woning achterlaten?

Algemeen

Na het opzeggen van de huur plannen we een voorinspectie. Tijdens deze inspectie vertellen we hoe je de woning moet achterlaten.

Ik kan de woning niet opleveren volgens de regels die jullie hebben aangegeven. Wat nu?

Algemeen

Bel hierover met de opzichter via 088 008 1400. Als we werk voor je moeten uitvoeren, dan kan dat in veel gevallen. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe moet ik de tuin achterlaten?

Algemeen

De tuin moet netjes zijn: onkruid verwijderen, gras maaien als het lang is, hoge bomen verwijderen en beplanting snoeien.

Ik heb een rekening ontvangen omdat ik de woning niet volgens de regels heb achtergelaten toen ik ging verhuizen. Hier ben ik het hier niet mee eens. Wat kan ik doen?

Algemeen

Tijdens de voorinspectie maakt de opzichter afspraken met jou over hoe je jouw woning moet achterlaten. Als bij de eindinspectie blijkt dat je dit niet gedaan hebt, dan laten wij het doen. De kosten zijn dan voor jou. Deze kosten staan op de eindafrekening.

Ben je het hier niet mee eens? Stuur dan een e-mail naar welkom@wonenbijJOOST.nl waarin je uitlegt waarom je het er niet mee eens bent.

Wat gebeurt er met mijn zelf aangebrachte veranderingen als ik ga verhuizen?

Algemeen

Als je de huur opzegt, plannen wij een afspraak voor een voorinspectie. Bij deze opname hoor je welke veranderingen mogen blijven en welke je moet verwijderen. Soms kun je met de nieuwe huurder afspraken maken over overname. Meer informatie staat in de brochure 'Zelf Klussen'.