ongedierte

Heb je last van ongedierte in of rondom jouw woning? Dat is vervelend. In de meeste gevallen ben je zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. Wij raden je aan het probleem zo snel mogelijk op te lossen voordat de overlast erger wordt. Hieronder vind je tips en informatie. 

Veel gevraagd over ongedierte

Ik heb last van ongedierte in mijn woning. Wat moet ik doen?

Algemeen

Het bestrijden van ongedierte doe je zelf. Behalve in het geval van zwam, houtworm en boktor. Hiervoor kun je ons bellen op 088 008 1400. Of klik hier om je reparatieverzoek door te geven.

Overlast door ongedierte in een algemene ruimte van een appartementencomplex kun je ook bij ons melden. Wij lossen dit op.

Overlast door ratten meld je bij je gemeente.

Wat kan ik doen aan ratten in mijn woning?

Algemeen

Ratten brengen ziektes met zich mee en veroorzaken veel schade. Het is dus van belang om ze direct te bestrijden. Dit moet je zelf regelen. Wij adviseren je om hiervoor een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

Meld je rattenplaag altijd bij de gemeente, ook als je alleen binnen ratten hebt. De meeste gemeenten sturen dan een medewerker bij je langs om professioneel preventie- en bestrijdingsadvies te geven. Heb je last van ratten in de tuin of in de straat? Dan helpt de gemeente vaak met de bestrijding.

Ik heb last van broedende vogels. Wat kan ik doen?

Algemeen

Het broedseizoen verschilt per vogelsoort. Als vogels bezig zijn met broeden mogen wij geen verstorend werk aan de woning doen. Uitzondering is als de volksgezondheid in gevaar komt, bijvoorbeeld bij een nest in een rookgasafvoer. Dan kun je contact met ons op nemen. Stuur een e-mail naar reparatieverzoek@wonenbijJOOST.nl of bel ons via 088 008 1400.

Heb je last van een nest buiten het broedseizoen? Ook dan kun je contact met ons opnemen.