tuinonderhoud

Samen met onze bewoners werken wij graag aan prettige en verzorgde buurten. Een goed onderhouden tuin hoort daar ook bij. Wij zorgen voor het onderhoud van het groen rondom onze complexen. Heb jij een eigen tuin? Dan moet je deze zelf onderhouden. Deze afspraak staat in jouw huurovereenkomst. 

Veel gevraagd over tuinonderhoud

Wat verwachten jullie van mij voor het onderhoud van mijn tuin?

Algemeen

Je mag je tuin naar eigen idee inrichten. We vinden het belangrijk dat jouw tuin een verzorgde indruk maakt. Houd je tuin daarom onkruidvrij. Denk ook aan het snoeien van overhangende takken of een repareren/vervangen van een kapotte schutting. Ook mag de tuin niet vol staan met spullen en vuilniszakken.

Mijn buren onderhouden hun tuin niet. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

Vind je dat jouw buren hun tuin niet goed onderhouden? Spreek ze hier dan eerst zelf op aan. Doen jouw buren hier niets mee? Neem dan contact met ons op via 088 008 1400 of stuur een e-mail: welkom@wonenbijJOOST.nl.

Mag ik mijn tuin bestraten?

Algemeen

Ja dat mag maar we raden af je tuin voor een groot deel te bestraten. Bloemen en planten houden je tuin namelijk koel. En regenwater loopt beter weg in een groene tuin. Daarnaast denken veel mensen onterecht dat een tegeltuin onderhoudsvrij is. Onkruid valt namelijk veel meer op tussen bestrating dan tussen het groen. Vaste planten laten ook weinig ruimte over voor onkruid. En gras, dat hoef je helemaal niet zo vaak te maaien. Dan krijg je juist bloeiende klavers en andere mooie plantjes. Dus houd of wip die stenen eruit en ga lekker aan de slag!

> Klik hier voor meer tips om te ontstenen

Let op! Ga je verhuizen en wil de nieuwe huurder de bestrating niet overnemen? Dan moet je dit weghalen.

Ik kan mijn tuin niet meer zelf onderhouden. Wat kan ik doen?

Algemeen

Wellicht kan een familielid, kennis of buurman/buurvrouw je hierbij helpen.

Is er niemand die je kan helpen? Er zijn (vrijwilligers)organisaties die je kunnen helpen met het onderhouden van jouw tuin. Neem hiervoor contact op met je gemeente. Zij kunnen je doorverwijzen.

Kan iemand mij helpen om mijn tuin te bestraten?

Algemeen

Vraag een familielid, kennis of buurman/buurvrouw om je te helpen. Kun je dit zelf niet en is er niemand in je omgeving die je kan helpen? Er zijn (vrijwilligers)organisaties die kunnen helpen. Neem hiervoor contact op met je gemeente. Zij kunnen je doorverwijzen.

Bestraat niet te veel

We raden het af je tuin voor een groot deel te bestraten. Bloemen en planten houden je tuin namelijk koel. En regenwater loopt beter weg in een groene tuin. Daarnaast denken veel mensen onterecht dat een tegeltuin onderhoudsvrij is. Onkruid valt namelijk veel meer op tussen bestrating dan tussen het groen. Vaste planten laten ook weinig ruimte over voor onkruid. En gras, dat hoef je helemaal niet zo vaak te maaien. Dan krijg je juist bloeiende klavers en andere mooie plantjes. Dus houd of wip die stenen eruit en ga lekker aan de slag!

> Klik hier voor meer tips om te ontstenen

Let op! Ga je verhuizen en wil de nieuwe huurder de bestrating niet overnemen? Dan moet je dit weghalen.

Ik wil een boom in mijn tuin kappen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van je tuin. Ook voor het kappen van een boom. Let op: voor sommige bomen heb je een kapvergunning nodig van de gemeente. Neem daarom altijd eerst contact op met jouw gemeente.

Ik betaal voor groenonderhoud maar ik ben niet tevreden. Wat kan ik doen?

Algemeen

Meld je klacht bij de wijkbeheerder. Klik hier voor zijn of haar contactgegevens. Wacht niet tot je de afrekening servicekosten ontvangt.