verzekeringen

Schade aan jouw eigendommen is altijd erg vervelend. Zorg er daarom voor dat je goed verzekerd bent.

Wij hebben voor al onze woningen een opstalverzekering. Als huurder hoef je deze niet zelf te regelen. Behalve als je zelf veranderingen aanbrengt aanbrengt aan de buitenzijde van jouw woning. BIjvoorbeeld een serre of schuur. Dit is niet verzekerd via de opstalverzekering van JOOST en moet je dus zelf verzekeren. 

Alle andere verzekeringen, zoals een inboedel- of aansprakelijkheidsverzekering, moet je zelf regelen.

Veel gevraagd over verzekeringen

Ben ik verplicht om een aansprakelijksheidsverzekering af te sluiten als ik een woning van jullie huur?

Algemeen

Nee, dit beslis je zelf. Wij raden je wel aan een aansprakelijksheisverzekering af te sluiten. Als je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt loop je het risico dat je een eventuele schade uit eigen zak moet betalen.

Ik huur een woning van jullie. Moet ik een opstalverzekering afsluiten?

Algemeen

Deze is door ons geregeld. Een huurder kan geen opstalverzekering afsluiten. Dat kan alleen als je eigenaar van de woning bent.

Let op! Een Zelf Aangebrachte Verandering aan de buitenzijde van jouw woning (bijvoorbeeld een serre of schuur) valt niet onder de opstalverzekering van Woonstichting JOOST. Deze verandering moet je apart verzekeren. Neem dus even contact op met jouw verzekeringsmaatschappij.

Ik huur een woning bij jullie. Hoe zit het met de inboedelverzekering?

Algemeen

De inboedelverzekering moet je zelf regelen. Het is niet verplicht maar wel verstandig. Anders is jouw inboedel niet verzekerd, ook al beschadigt deze buiten je eigen invloed.

Let er op dat je een inboedelverzekering met huurdersbelang afsluit. Onder huurdersbelang vallen alle veranderingen, verbeteringen of uitbreidingen die je, voor jouw rekening, hebt aangebracht aan jouw huurwoning. Ook de veranderingen die je tegen betaling hebt overgenomen van de vorige huurder vallen onder huurdersbelang. Zoals bijvoorbeeld een parketvloer, keuken of badkamer. Gevolg schade aan schilderwerk en behang vallen ook onder de inboedelverzekering. JOOST heeft deze dingen niet verzekerd en het is dus verstandig om dit zelf te regelen.

Wat kan ik doen bij schade aan mijn spullen?

Algemeen

Neem contact op met je eigen verzekeringsmaatschappij. Dit kan alleen als je een inboedelverzekering hebt afgesloten.

Moet ik mijn verhuizing doorgeven?

Algemeen

Ja, geef je verhuizing op tijd door aan jouw verzekeraar. Vraag na of je inboedel tijdens de verhuizing verzekerd is. Dit is niet bij alle verzekeraars het geval. Dit hangt af van jouw polis.

Ik heb zonnepanelen. Moet ik hiervoor een verzekering afsluiten?

Algemeen

Nee dat hoeft niet. De zonnepanelen zijn verzekerd via de opstalverzekering van Woonstichting JOOST.

Ik heb zelf een aanpassing gedaan aan mijn woning. Moet ik hiervoor een verzekering afsluiten?

Algemeen

Ja, als je zelf iets aan je woning verandert, regel je de verzekering ervan zelf. Je verzekert de veranderingen dan mee bij je inboedelverzekering. Let erop dat je hiervoor een inboedelverzekering ‘met huurdersbelang’ afsluit. Dan is alles meeverzekerd wat je op eigen kosten aan je huurwoning verandert. Heb je de veranderingen van de vorige huurder tegen betaling overgenomen? Dan vallen ook die onder dat huurdersbelang van je inboedelverzekering. Zoals bijvoorbeeld een parketvloer, keuken of badkamer. Verder hoort ook gevolgschade aan schilderwerk en behang bij de inboedelverzekering. JOOST sluit alleen een opstalverzekering voor jouw woning af. Dat is een verzekering die de schade aan je woonhuis vergoedt bij een onverwachte gebeurtenis. Denk aan een brand, inbraak of storm. Voor alle overige zaken moet je zelf zorgen.