reageren

Sta je ingeschreven als woningzoekende bij thuispoort.nl? Dan kun je reageren op beschikbare woningen in de regio Noordoost Brabant en Gennep. Samen met andere coproraties in deze regio bieden wij hier onze beschikbare woningen aan.

Hoe worden beschikbare woningen aangeboden?

  1. Vrijgekomen woningen worden op twee manieren aangeboden. Dit staat duidelijk vermeld in de advertentie.
    Via Inschrijfduur: de woning wordt aangeboden op basis van opgebouwde inschrijfduur. Hoe langer je staat ingeschreven, hoe hoger je op de lijst komt te staan.
  2. Via Loting: de woning wordt verloot, alle kandidaten hebben evenveel kans op de woning.

Maak een zoekprofiel aan en stel in dat je tipberichten wil ontvangen.

Om zeker te weten dat je niets mist, kun je een zoekprofiel aanmaken en stel je in dat je tipberichten wilt ontvangen. Je krijgt dan een e-mail wanneer een woning vrij komt die voldoet aan jouw zoekprofiel.

Zorg ervoor dat jouw gegevens kloppen

Je kunt niet op alle woningen reageren. Dit heeft te maken met jouw inkomen, leeftijd en het aantal mensen met wie je samenwoont. Daarom is het belangrijk dat je je gegevens juist invult. Pas je gegevens aan in je account van Thuipoort wanneer je situatie wijzigt. Anders bestaat de kans dat je de woning waarop je reageert niet krijgt.

Meer informatie vind je in de flyer 'Op zoek naar een huurwoning'. Bekijk ook de veelgestelde vragen hieronder of op thuispoort.nl.

Veel gevraagd over reageren

Hoe kan ik reageren op een woning?

Algemeen

Om te kunnen reageren op een huurwoning moet je bij Thuipoort ingeschreven staan als woningzoekende voor huurwoningen. Inschrijven en verlengen is gratis.

Wil je reageren op een huurwoning die wij aanbieden op thuispoort.nl? Klik dan onderin de advertentie op de knop 'Reageer'.

Bekijk de flyer 'Op zoek naar een huurwoning' voor meer informatie.

Moet ik iedere dag het woningaanbod op Thuipoort bekijken?

Algemeen

Iedere dag kunnen er nieuwe woningen op thuispoort.nl komen. Wil je niets missen? Stel dan een zoekprofiel in en geef aan dat je tipberichten wil ontvangen. Hiervoor log je in op je account op thuispoort.nl. Ga vervolgens naar "Zoekprofiel en tipberichten" om dit in te stellen.

Kan ik reageren op alle woningen die worden aangeboden?

Algemeen

Nee, je kunt alleen reageren op woningen die passen bij jouw inkomensgroep. Jouw inkomen, de grootte van je huishouden en je leeftijd bepalen in welke inkomensgroep je valt en op welke woningen je kunt reageren. Wanneer je inlogt op thuispoort.nl, zie je automatisch alleen die woningen die passen bij jouw inkomen.

Let op: zorg ervoor dat de gegevens over jouw inkomen (én dat van een eventuele partner) en huishoudgrootte altijd kloppen. Als blijkt bij controle dat je gegevens niet kloppen, dan kunnen we je de woning niet aanbieden.

Hoe vaak worden er huurwoningen aangeboden?

Algemeen

Elke dag komen de nieuwe woningen om 12:00 online op thuispoort.nl.

Binnen welke termijn moet ik op een woning reageren?

Algemeen

Een woning staat 3 dagen op thuispoort.nl.

Ik heb gereageerd op een woning maar ik wil mijn reactie verwijderen. Kan dat?

Algemeen

Zolang de woning wordt geadverteerd op Thuipoort kun je je reactie verwijderen. Dit doe je door in te loggen op je account op thuispoort.nl. Ga naar de advertentie, klik onderaan op 'Verwijder reactie' en daarna op 'Ja'. Als de advertentie gesloten is, is het verwijderen van je reactie niet meer mogelijk

Ik heb gereageerd op een woning. Hoe zie ik op welke plek ik ben geƫindigd?

Algemeen

Hiervoor log je in op je account op thuispoort.nl. Via 'Mijn reacties' kun je vervolgens zien op welke plaats je bent geëindigd. Let op: zolang mensen nog kunnen reageren op de woning, kun je dus nog zakken op de lijst.

Ik heb gereageerd op een woning. Wanneer hoor ik iets?

Algemeen

Na de sluitingsdatum van de advertentie zie je in je account op thuispoort.nl op welke plaats je bent geëindigd. Ga hiervoor naar 'Mijn reacties'. Als je de eerste kandidaat bent voor de woning dan nemen we telefonisch contact met je op. Het aanbod krijg je ook via de e-mail toegestuurd en kun je vinden in je Thuipoort account.

Mag ik op meerdere woningen tegelijk reageren?

Algemeen

Je mag op zo veel woningen reageren als je wilt.