Nieuwsoverzicht

Sleutels in handen van de volgende STEK'ers

Het klussen kan beginnen voor de bewoners van de eerste 28 woningen van STEK fase 2. Zij kregen gisteren de sleutel van hun nieuwe, energiezuinige woning. Niet alleen de woning is nieuw bij STEK, ook de manier van leven. Bewoners vormen een hechte gemeenschap waarin samen leven met elkaar én de natuur centraal staat. 

STEK Rosmalen 16April2024 Liza En Alexander 7247

Hoogste punt nieuwbouw Albinoni

Op de plek van de voormalige basisschool De Beemden aan de Albinonistraat in Boxtel komt een nieuw woongebouw van 3 woonlagen met 27 appartementen. De bouw is in volle gang. Woensdag 17 april vierden we het hoogste punt.
12

Huurverhoging ook dit jaar volgens gemiddelde loonstijging

Woningcorporaties zetten zich in voor voldoende betaalbare sociale huurwoningen. Om wonen betaalbaar te houden, verhogen we sinds 2023 de huren niet meer volgens inflatie, maar kijken we naar de gemiddelde stijging van alle cao’s in het voorafgaande jaar. Voor dit jaar betekent dat voor bijna alle huurders een huurverhoging van 5,3 %. 

Vlag 21April2020 5 1024X683

15 mei start Thuispoort - de regionale website voor woningzoekenden

Voor woningzoekenden die in Noordoost-Brabant en Gennep staan ingeschreven voor een sociale huurwoning, gaat er binnenkort iets veranderen. Vanaf 15 mei 2024 zijn alle vrijkomende sociale huurwoningen in deze regio te vinden op één website: thuispoort.nl. Thuispoort is een samenwerking van acht woningcorporaties: Area, BrabantWonen, Charlotte van Beuningen, JOOST, Mooiland, Woonmeij, Woonveste en Zayaz.

Csm Thuispoort Stel Met Vloerkleed (3) 9Bfc698f5a

Doe jij ook mee aan het NK Tegelwippen?

Het NK Tegelwippen is weer van start! Wip tegels eruit in je tuin en vervang het voor groen. Door tegels in te ruilen voor planten kan regenwater beter wegzakken in de bodem en help je de insecten. Ook zorgt het voor verkoeling in warme zomers.

Tegelwippen Rosmalen 22Oktober2022 4 (Middel)

Een Groene Tuin. Dat kan jij ook!

Tijdens de Week van de Groene Tuin 2024 gaan we samen aan de slag om zoveel mogelijk tuinen, balkons en straten (verder) te vergroenen en te verduurzamen.

Week Van De Groene Tuin ALLEEN TEKST EN KLAVER

JOOST kijkt binnen bij Theo en Linda in Rosmalen

Theo (71) en Linda (70) van Nistelrooij hebben net hun intrede gemaakt in hun nieuwe woning aan het Wethouder Tiboschplein in Rosmalen. Een bekende omgeving: het nieuwe huis ligt slechts vierhonderd meter van hun oude huis vandaan. En hoewel ze er pas net wonen, weten ze nu al dat ze hier nooit meer weg willen.

Theo En Linda Van Nistelrooij Rosmalen 4 800X533 KLEINER

Welkom bij Hartjes in de Wijk

We zijn samen met Vivent, Zorggroep Elde Maasduinen, ContourdeTwern en gemeente Boxtel gestart met Hartjes in de Wijk. Dé gastvrije ontmoetingsplekken in Boxtel waar wijkbewoners terecht kunnen voor een kop koffie en hulpvragen.

Sandra En Jamie 12December2023 1