terug naar overzicht

Bossche woningcorporaties starten samen de 65plus-verhuisregeling

Maandag 28 september 2020

Samen met de andere Bossche woningcorporaties Zayaz, BrabantWonen en Mooiland ontwikkelden wij de 65plus-verhuisregeling. Een regeling die speciaal bedoeld is voor senioren, die nu in een grote huurwoning wonen en de stap naar een kleinere gelijkvloerse huurwoning willen maken. Een appartement of gelijkvloerse woning, dichtbij de voorzieningen sluit beter aan bij hun woonbehoeften. Zo kunnen zij zo lang mogelijk zelfstandig én comfortabel thuis blijven wonen.

Tijdelijk voorrang, tegemoetkoming in huurprijs en verhuiscoach

De 65plus-verhuisregeling biedt senioren een aantal voordelen. Via de regeling krijgen woningzoekenden twee jaar lang voorrang op de geselecteerde appartementen en gelijkvloerse woningen op WoonService Regionaal. Daarnaast is een tegemoetkoming in de huurprijs van de nieuwe woning mogelijk en kan men gebruik maken van een verhuiscoach. Deze helpt bewoners met een persoonlijk gesprek en biedt ondersteuning bij hun verhuisadministratie.

Meer mensen een passende woning

Een beoogde effect van deze regeling is dat de oudere huurders een woning achterlaten die geschikt is voor starters en gezinnen. Hierdoor verwachten we dat meer mensen een woning kunnen vinden, die bij hun leven(sfase) past.

Van Maatwerk in Wonen naar de 65plus-verhuisregeling

JOOST werkte al langer met deze regeling onder de naam ‘Maatwerk in Wonen’. De regeling is nu iets aangepast en wordt nu dus ook aangeboden door de Bossche corporaties. Dat heef als voordeel dat huurders  door gebruik te maken van deze regeling ook eenvoudig kunnen verhuizen naar een woning van één van de andere deelnemende corporaties.

Bevorderen doorstroming en evenwichtige slaagkansen voor alle woningzoekenden

Het is goed wonen in de regio ‘s-Hertogenbosch. Maar lang niet iedereen heeft een woning die past bij zijn of haar woonwensen, levensfase, gezinssituatie of portemonnee. En we hebben te maken met een lange actieve zoektijd voor sociale huur. Daarom werken de woningcorporaties in de regio ‘s-Hertogenbosch aan een betere doorstroming. Samen ontwikkelen zij beleid en regelingen voor evenwichtige slaagkansen voor alle woningzoekenden. Zodat er méér mensen goed kunnen wonen. Een voorbeeld hiervan is de 65plus-verhuisregeling.

Ad en Annie en Hans en Ciscy verhuisden van een eengezinswoning naar een appartement

Hans en Ciscy Langenhuizen en Ad en Annie Timmers-Van den Langenberg maakten allebei gebruik van De 65plus-verhuisregeling en verhuisden van een eengezinswoning naar een appartement. Zij vertellen in een interview waarom zij deze keuze maakten en hoe het nu met hen gaat. Het interview met Ad en Annie werd vastgelegd op camera. Bekijk het interview hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 • Daan Craane schreef

  Zijn met twee personen woonachtig op de Burg.Molenaarhoeven 77 te Rosmalen. ( 3 slaapkamer eengezinswoning waarbij de zolder verbouwd kan worden in 2 extra slaapkamers ). Willen gaarne verhuizen naar een twee slaapkamerappartement te Rosmalen.

  • Woonstichting JOOST schreef

   Dat is zeker mogelijk. U kunt hiervoor contact opnemen met één van onze seniorenconsulenten.

 • Yvonne Quekel-Martens schreef

  Ik woon in een grote eensgezinswoning in Oss.
  Nu mijn kinderen de deur uit zijn wil ik graag terug naar mijn geboortestad Den Bosch…het liefste naar een 3 kamer appartement.
  Mijn huidige woning is veel te groot voor mij alleen.
  Ik ben bijna 62 jaar….moet ik nog 3 jaar wachten?

  • Woonstichting JOOST schreef

   U kunt hierover het beste contact opnemen met uw verhuurder. Die kan u uitgebreid informeren over alle mogelijkheden.

 • Van delft schreef

  Hoi wij dijde 71 jaar hebben een groote een gezins wooning
  En zoude graag willen kleiner willen gaan woonen
  Daar we steeds meer moeiten krijgen met de trap
  Om naar boven te gaan
  Graag zouden we dan ook gelijkvloers gaan woonen het liefst in Vlijmen bij de kinderen en klein kinderen
  Of in de schoudbij nachtlaan in den bosch kunt u wat betekenen voor ons. Horen het nog graag van u. Heer en mevrouw van Delft

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste heer en mevrouw van Delft,

   hiervoor kunt u het beste contact opnemen met onze seniorenconsulenten. Zij helpen u graag verder.
   Zij zijn bereikbaar via 088 – 008 1400.

   Groet,
   Sanne

 • Mark schreef

  Wat is de reden dat nieuwbouw wordt uitgesloten van deze regeling?

  • Woonstichting JOOST schreef

   We willen ook dat andere groepen woningzoekenden de mogelijkheid hebben om op nieuwbouwprojecten te reageren. Dus niet alleen senioren die gebruik maken van deze regeling. vandaar dat we nieuwbouw hebben uitgesloten.