Tips om energie te besparen

Nu de energieprijzen enorm gestegen zijn wil iedereen energie besparen. Een goed geïsoleerde woning helpt bij het het verlagen van de energierekening. Daarom zetten we alles op alles om onze woningen die nog (beter) geïsoleerd moeten worden, zo snel als mogelijk aan te pakken. Maar ook jij kunt in actie komen!

Bespaar je de energie, kom zelf in actie!

Het lijkt misschien een druppel op de gloeiende plaat. Maar wist je dat je door het toepassen van energiebesparingstips echt kunt besparen op je energierekening? Hieronder vind je 20 tips waarmee je direct aan de slag kan om je energieverbruik te verlangen. Spreek je niet zo goed Nederlands? Of wil je meer weten over energie besparen? Kijk dan ook eens op energie.steffie.nl. Op deze website wordt in meerdere talen uitgelegd hoe je energie kunt besparen. 

Grote besparingen

Alle beetjes helpen

Handige extra tips

Veel gevraagd over tips om energie te besparen

Kunnen jullie zonnepanelen op mijn woning plaatsen?

Algemeen

Huurders die een eengezinswoning huren hebben de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen. Er gelden wel een aantal voorwaarden.

We plaatsen enkel zonnepanelen op eengezinswoningen die goed geïsoleerd zijn. Dit betekent dat de woning in ieder geval voorzien moet zijn van dakisolatie. Daarnaast dient er voldoende schaduwvrije ruimte op het dak te zijn. Dit beoordeelt onze partner 365zon zodra je hebt laten weten graag zonnepanelen te willen. 

Wil jij zonnepanelen laten plaatsen? Klik hier om je interesse in ons aanbod door te geven. We beoordelen vervolgens of jouw woning voldoet aan de gestelde voorwaarden en nemen daarna contact met je op.

Ik wil overstappen op elektrisch koken. Kan dat?

Algemeen

Elektrisch koken is een stuk beter voor het klimaat dan koken op gas. Maar er zijn meer voordelen. Elektrisch koken is veiliger want er is geen vuur. En een elektrische kookplaat of elektrisch fornuis is makkelijker schoon te maken. Elektrisch koken is nog wel iets duur dan koken op gas. Dit scheelt met de huidige prijzen ongeveer € 2 per maand.

Gebruik je gas alleen om op te koken en dus niet om je woning te verwarmen? Dan is overstappen op elektrisch koken wel goedkoper. 

Wil je overstappen? Stuur dan jouw aanvraag naar klantenservice@wonenbijJOOST.nl. Wij beoordelen vervolgens of dit mogelijk is in jouw woning.

Mag ik een slimme meter laten plaatsen in mijn woning?

Algemeen

Ja, je hebt daarvoor geen toestemming nodig.

Ik heb hulp nodig bij het plaatsen van tochtstrips, radiatorfolie of andere energiebesparende producten. Waar kan ik terecht?

Algemeen

Heb je energietoeslag ontvangen?

Dan krijg je vanzelf een brief van de gemeente met een aanbod voor het gratis laten plaatsen van energiebesparende producten. In de gemeenten Boxtel en Sint Michielsgestel heet deze hulp Energiehulp. In de gemeente Den Bosch heet dit het Bossche Bespaarteam en in Bernheze de Klusbus.

We raden je aan gebruik te maken van deze hulp. Met tochtstrips, radiatorfolie en andere besparende producten verlaag je direct je energieverbruik. Heb je de brief van de gemeente niet meer? Neem dan contact op met jouw gemeente.

Ontvang je geen energietoeslag maar woon je in een woning van ons met energielabel D, E, F of G?

Afhankelijk van jouw woonplaats hebben we je aangemeld bij Energiehulp, het Bossche Bespaarteam of de Klusbus. Je ontvangt een brief van de gemeente met daarin een aanbod voor het gratis laten plaatsen van energiebesparende producten. We raden je aan hier gebruik van te maken. Heb je de brief van de gemeente niet meer? Neem dan contact op met jouw gemeente. Heb je nog geen brief ontvangen? Neem dan contact met ons op via 088 – 008 1400.

Ontvang je geen energietoeslag en woon je in een woning met energielabel A, B of C?

Helaas kom je niet in aanmerking voor hulp van Energiehulp, het Bossche Bespaarteam of de Klusbus. Wellicht dat een handige buurman of familielid je kan helpen. Je kunt ook energie besparen door aan de slag te gaan met onze energiebesparingstips. Deze vind je hier. 

Heb je financiële zorgen door de gestegen prijzen? Neem dan zeker contact met ons op via 088 008 1400. Dan bekijken we samen hoe we je kunnen helpen.