terug naar overzicht

Nieuwbouwplannen Albinonistraat in Boxtel

Woensdag 29 januari 2020

Sinds de verhuizing van basisschool De Beemden, staat het voormalige schoolgebouw op de Albinonistraat in Boxtel leeg. Al in 2017 presenteerden wij een plan aan de buurt voor de bouw van een appartementencomplex op deze locatie. Een mooi ontwerp maar te duur voor sociale woningbouw, zo bleek. Daarom kropen we opnieuw achter de tekentafel. Samen met Hilberinkbosch Architecten maakten we een nieuw ontwerp voor 28 levensloopbestendige appartementen voor één- en twee persoonshuishoudens. 

 

Het appartementencomplex

Het appartementencomplex bestaat uit vier woonlagen. Er zijn twee type appartementen ingetekend, beiden van circa 60 m2 groot. Type A heeft één slaapkamer, type B twee. Beide types zijn levensloopbestendig en krijgen een huurprijs onder de lage aftoppingsgrens. Voor de privacy van de buren van het complex en om het groene karakter van de wijk te behouden, laten we zo veel mogelijk bomen staan. Bekijk hier het complete definitieve ontwerp.

In gesprek met de buurt

Het definitieve ontwerp werd op 7 september 2020 gepresenteerd aan de buurt. Niet alle omwonenden reageerden positief en dit snappen we. In Boxtel zijn nieuwbouwlocaties echter schaars terwijl de vraag naar sociale huurwoningen des te meer aanwezig is. Daarom hebben we in samenspraak met de gemeente Boxtel gekozen voor dit plan. Om de gevolgen voor de omwonenden beperkt te houden zijn we in juni de wijk in gegaan en hebben we persoonlijke gesprekken gevoerd. Met de input die we toen ophaalden pasten we het ontwerp opnieuw aan. Het gebouw werd compacter, de balkons kleiner en we verwijderden een eerder ingetekende luifel op de bovenste verdieping. Hiermee creëren we zo min mogelijk schaduw en behouden we zo veel mogelijk privacy. Kleinere balkons nodigen namelijk minder uit om er met meerdere mensen op te staan, waardoor er minder inkijk is.

Hoe verder

De vervolgstap is het uitwerken van het bestemmingsplan. Zodra dit is afgerond gaat de gemeente Boxtel samen met de omwonenden aan de slag met de invulling van de openbare ruimte rondom het complex.

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reacties

 • Nicole schreef

  Ons is destijds verteld toen wij ons huis kochten dat het max nokhoogte van een woonhuis zou worden. 4 woonlagen is toch echt hoger! Hoor graag wanneer de infoavond is.

  • Woonstichting JOOST schreef

   In afstemming met de gemeente is bepaald dat het complex 4 woonlagen krijgt. De informatieavond zal naar verwachting begin voorjaar 2020 plaats vinden.

 • Maas schreef

  zijn deze ook geschikt voor echtpaar van ouder dan 60 jaar?

  • Woonstichting JOOST schreef

   Dank voor uw bericht. De woningen zijn perfect voor één- en tweepersoonshuishoudens van diverse leeftijden.

 • Peter de Wild schreef

  Hoe kunnen we hier voor in aanmerking komen ,
  moet er geloot worden of gaat het per aantal jaren van inschrijving.
  zijn dit expliciete senioren woningen of mag iedereen die in aanmerking komt zich in schrijven .?
  Is er al een indicatie voor de hoogte van de huur!

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste Peter, de woningen worden in de toekomst geadverteerd op http://www.woonserviceregionaal.nl. Om in aanmerking te komen moet u daar ingeschreven zijn. Het zijn geen specifieke senioren woningen. De appartementen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens en voor kleine gezinnen. De huurprijzen zijn op dit moment nog niet bekend. Wel kunnen we vertellen dat de huurprijs van type A onder de eerste aftoppingsgrens zal zijn en van type B onder de tweede aftoppingsgrens. Groet Sanne

 • Marijke schreef

  Wilt u mij svp laten weten wanneer de info avond is.

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste Marijke, dat is op dit moment nog niet bekend. Zodra de avond gepland is, laten we dit weten. Groet Sanne

 • Van der Leeuw schreef

  Het idee om daar geschikte woningen te bouwen voor kleine huishoudens van verschillende samenstelling en leeftijden onderschrijf ik volledig.

  Echter dit voorstel met voorgestelde hoogte van de gebouwen en aantal wooneenheden draagt niet bij aan het huidige karakter van leefomgeving. Is ook voorbij gegaan aan de wensen en voorstellen van bewoners .
  Daarnaast levert zoveel wooneenheden veel auto bewegingen op.

  Waar worden alle auto s van de bewoners geparkeerd?
  Worden er parkeer garages onder de gebouwen gerealiseerd?
  Voorstel : bouw drie lagen Max en in een L vorm. Dit sluit meer aan op de wijze van bouw In de wijk .

  Bouw natúúrlijk energie neutraal en leg oplaad punten aan voor electrisch aangedreven auto ‘s.

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste heer of mevrouw van der Leeuw, we zijn nu bezig met de uitwerking van de rest van het plan. Hierin komt o.a. de parkeervoorziening terug. Op de informatieavond voor omwonenden kunnen we hier meer over vertellen. Deze avond zal begin voorjaar 2020 plaats vinden. Groet Sanne

 • Jeannette koppens schreef

  waar kan ik de tekening bekijken

  • Woonstichting JOOST schreef

   Beste Jeannette, op dit moment is enkel de afbeelding die we gedeeld hebben beschikbaar. Meer informatie volgt snel. Groet Sanne