Energiebespaaractie Hoogheem flats

Al dalen de energieprijzen al een tijdje, we betalen nog steeds meer voor gas en elektra dan voorheen. Om bewoners te helpen bij het besparen van energie organiseerden De Energiehulp, een initiatief van Gemeente Boxtel, en woonstichting JOOST een energiebespaaractie voor de bewoners van de Hoogheem flats in Boxtel. Van 4 tot en met 7 april werden bij 160 bewoners energiebesparende producten geplaatst.

Tekst gaat verder onder de foto.

Samenwerking Gemeente Boxtel, ContourdeTwern en JOOST

Naast De Energiehulp waren er ook medewerkers van Gemeente Boxtel, ContourdeTwern en woonstichting JOOST aanwezig. In duo’s gingen zij langs de bewoners die zich hadden aangemeld. Ook bij de mensen die zich niet hadden aangemeld werd aangebeld om hen alsnog de kans te geven mee te doen. Tijdens de huisbezoeken kregen de bewoners bespaartips en werden de gratis energiebesparende producten ter waarde van € 180,- geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan radiatorfolie, radiatorventilatoren, een waterbesparende douchekop en ledlampen.

Ook wethouders Désiré van Laarhoven en Mariëlle van Alphen en Marieke Vossen, directeur-bestuurder van woonstichting JOOST, gingen samen met een klusser van De Energiehulp langs bij bewoners. Tevreden kijken zij terug. Mariëlle van Alphen namens de gemeente: “Met deze actie hebben we veel bewoners van de Hoogheem flats op een laagdrempelige manier kunnen bereiken. Een mooie ervaring om met De Energiehulp op huisbezoek te gaan en de helpende hand te bieden.” Marieke Vossen voegt hieraan toe: 'Deze samenwerking heeft alleen maar winnaars. Minder energie verbruiken is goed voor het milieu maar zeker ook voor het leefcomfort en de portemonnee van onze bewoners. Het was opvallend dat veel bewoners al bewust hun gedrag aanpassen om te besparen. Dat verdient een compliment!”

Tekst gaat verder onder de foto. 

Terugblik energiebespaaractie Hintham

Eind januari 2023 deden we een soortgelijke energiebespaaractie in Hinham. Hier in samenwerking met het Bossche Bespaarteam, een initiatief van gemeente 's-Hertogenbosch. In drie dagen tijd hielpen we ruim 90 bewoners met het verlagen van hun energieverbruik.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Ook energie besparen?

Niet alleen de bewoners van de Hoogheem of Hintham flats kunnen hulp krijgen bij het besparen van energie. Heb jij moeite met het betalen van de energierekening en/of woon je in een niet goed geïsoleerde woning? Bekijk hier of je hulp kunt krijgen vanuit jouw gemeente:

Geldzorgen? Trek aan de bel!

Door de gestegen prijzen hebben steeds meer mensen geldzorgen. Het is belangrijk dat u op tijd om hulp vraagt. Hiervoor kun je terecht bij jouw gemeente.

Heb je problemen met het betalen van de huur? Wij denken graag met je mee. Neem hiervoor contact met ons op via 088 008 1400 of stuur een e-mail naar huurincasso@wonenbijJOOST.nl