Gouden Huurder Bets Baars woont al 57 jaar in Rosmalen

Al 57 jaar woont Bets Baars in Rosmalen. Ze is een bewoonster van het eerste uur, want de huizen werden in 1967 opgeleverd. “Het is hier gezellig. We lopen de deur niet plat bij elkaar, maar als er wat is, weten we elkaar te vinden.”

Pas 21 jaar was Bets, toen ze samen met haar man en twee jonge dochtertjes haar intrek nam in de eengezinswoning. Daar werden nog twee dochters geboren. “We hebben het hier altijd heel goed naar ons zin gehad. Er zijn vier slaapkamers, een tuintje en we mochten een garage bouwen.” Haar man Jo overleed in 2015 na 52 jaar huwelijk. Ze vertelt: “Jo werd door de Armeense buren altijd ‘opa’ genoemd. Jarenlang knipte Jo de heg voor hen, nu knippen zij de heg voor mij.”

Bets woont nu al jaren alleen. Eigenlijk wil ze niet weg, maar het huis is te groot geworden, zeker nu ze (78 lentes inmiddels) wat ouder wordt. Op aandringen van haar dochters en in goed overleg met Jill van der Schoot, klantadviseur bij JOOST, ging ze op zoek naar een seniorenwoning in Rosmalen. En – groot nieuws! – deze is gevonden. Bets gaat verhuizen naar een appartement. “Ik verheug me er wel op. Het is dicht bij de winkels en ik ken er ook al wat mensen.”

Bets maakt gebruik van de 65plus-verhuisregeling van JOOST. Dit is een doorstroomregeling die ouderen stimuleert en begeleidt om kleiner te gaan wonen, zodat er huizen vrijkomen voor gezinnen. “Jill is een aardige meid. Na mijn verhuizing ga ik haar een taartje brengen.”

Bent u ook Gouden Huurder?

Huurt u al 50 jaar of langer bij ons? En bent u nog niet eerder in het zonnetje gezet? Dan horen wij dat graag. U kunt zich telefonisch aanmelden via 088 008 14 00. Of stuur een e-mail naar welkom@wonenbijJOOST.nl. Heeft u zich al eerder aangemeld, dan ontvangt u vanzelf een uitnodiging. Meer info is hier te vinden. 

Huurdersmagazine voorjaar 2024

Dit artikel verscheen ook in ons huurdersmagazine voorjaar 2024.