JOOST kijkt binnen bij Peter in Boxtel

Zijn oude huis aan de Hertogenstraat in Boxtel wordt gesloopt. Peter Verhoeven (57) uit Boxtel moest dus verhuizen. Vier mensen wezen het huis af, maar Peter zag mogelijkheden. Het resultaat? Een paleisje, van binnen en van buiten.

“Dit is het eerste huis waar ik me helemaal thuis voel”

     

Peter Verhoeven, helemaal thuis in zijn huis.

Een tropische tuin met palmbomen en een vijver: Peter Verhoeven creëerde zijn eigen paradijsje. “Dit huis was best een beetje uitgewoond toen ik het voor het eerst zag, maar daar kan ik wel doorheen kijken”, vertelt Peter. Wie zijn hoekwoning passeert ziet nog weinig bijzonders, maar eenmaal binnen is het spik en span. Meest in het oog springend is de houten overkapping aan de achterkant, voorzien van glazen schuifwanden. Een houtkachel brandt, in de hoeken hangen muziekboxjes. De grote tafel biedt uitzicht op een klein paradijsje: een tuin met palmbomen, paadjes, een watervalletje, lampionnen en bovenal veel rust. Enkel de vogeltjes in de volière maken kabaal.

Tekst gaat verder onder de foto.

Peter Verhoeven onder zijn zelf gerealiseerde overkapping met zicht op de tuin.

In overleg kan er veel

“De samenwerking met JOOST verliep heel goed”, vertelt Peter. “JOOST voerde alle rotzooi af en zorgde bijvoorbeeld voor een nieuwe keuken, die ik wel zelf mocht uitkiezen. Ook werden de plafonds vervangen en is de wc opnieuw betegeld. Zelf heb ik alles geschilderd, de vloer gelegd en dus die overkapping laten plaatsen, dat wilde ik graag. In overleg kon er heel veel.”

Jarenlang wachtte Peter op een plek om zijn spaargeld in te investeren. Dat heeft hij nu gedaan. “Sommige vrienden verklaren me voor gek, omdat het ‘maar’ een huurhuis is”, vertelt Peter. “Dat zie ik anders. Dit is mijn thuis. Hier breng ik veel tijd door en wil ik me goed voelen. Dat is me veel waard.”

Dagdromen

Vrienden zijn welkom, maar gerookt wordt er alleen buiten. Peter is zichtbaar zuinig op zijn paleisje. Aan de zijkant heeft hij een parkeerplek gemaakt voor zijn auto. De voortuin wil hij binnenkort nog onder handen nemen. Maar het merendeel van zijn ideeën heeft hij inmiddels uitgevoerd.

“Het meest trots ben ik op mijn tuin. In de zomer is het hier een bloemenzee. Ik heb lang als hovenier gewerkt, ik houd het mooi. Soms zit ik er wat te dagdromen, heerlijk!”

Peter is vol lof over JOOST, en met name over Nanko, de opzichter dagelijks onderhoud waar hij veel mee te maken had. “We konden goed samenwerken. Na afloop nodigde ik hem uit voor een drankje. Hij is gekomen, heel leuk.”

Lot uit de loterij

Over zijn toekomst is Peter helder. “Ik woon hier nu zo’n anderhalf jaar en wil nooit meer weg. Ik ben in mijn leven dertien keer verhuisd, maar dit was de laatste keer. Jarenlang wilde ik nooit thuis zijn, maar nu ben ik nergens liever dan hier. Deze plek geeft me rust. Ik zie het als een lot uit de loterij. Dit huis is mijn eindbestemming.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Peter Verhoeven in zijn volledig opgeknapte woonkamer.

Huurdersmagazine voorjaar 2024

Dit artikel verscheen ook in ons huurdersmagazine voorjaar 2024.