Start project ‘Blije Tuinen’ in Boxtel

De hitte van de afgelopen dagen maakt het nog weer eens extra duidelijk: het vergroenen van tuinen is ontzettend belangrijk. Vandaar dat vandaag – donderdag 21 juli – wethouder Desiré van Laarhoven, Inge Huisman van Woonstichting JOOST en Marc Christiaens van WSD het convenant ‘Blije Tuinen’ ondertekenden.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Vergroenen en werkervaring opdoen

Doel van het convenant ‘Blije Tuinen’ is om meer tuinen van huurwoningen van JOOST in de gemeente Boxtel te vergroenen. En door de samenwerking met de WSD kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ervaring opdoen met werken in het groen.

Waarom vergroenen?

Door te vergroenen kunnen tuinen gemakkelijker water opnemen en wordt de omgeving minder warm in de zomer. Ook neemt de biodiversiteit in de vergroende tuinen toe.

Pilot

Het gaat nu nog  om een pilot waarbij we starten met de aanleg van 10 tuinen. Wanneer het een succes is, gaan we kijken hoe het project een vervolg kunnen geven.

Hieronder zie je één van de voorbeeldtuinen aan de Peellandstraat 8 in Boxtel.

Tekst gaat verder onder de foto's. 

De Kenniskompanie

Het idee voor het project ‘Blije Tuinen’ komt van de De Kenniskompanie, een kennis- en innovatieplatform van negen gemeenten en WSD. Zij hebben het project verder ontwikkeld en spelen hierin ook een belangrijke rol.