Van start met groot onderhoud Kasteellaan Boxtel

In oktober start aannemer KnaapenGroep met het onderhoud aan het woongebouw en de 50 appartementen aan de Kasteellaan in Boxtel. Dinsdag 13 september werd de aanneemovereenkomst ondertekend door Bart Knaapen, directeur van KnaapenGroep, en Marieke Vossen, directeur-bestuurder van Woonstichting JOOST.

Op de foto Bart Knaapen van KnaapenGroep (rechts) en Marieke Vossen, directeur-bestuurder van Woonstichting JOOST. 

Wat gaan we doen

We gaan de algemene ruimtes aanpakken, de entree, het dak en de gevel. Bij alle woningen wordt de mechanische ventilatie vernieuwd, bewoners krijgen een warmterugwinsysteem, de voordeur en balkondeur worden vernieuwd, het glas wordt vervangen door HR++ glas, de woningen krijgen nieuwe draaivalramen die (inbraakveiliger) naar binnen kantelen en de elektrische en gasinstallaties worden gecontroleerd. Ook wanneer de badkamer, toilet en keuken aan vervanging toe zijn (ouder dan 18 jaar), hebben bewoners de keuze om de ruimtes te vernieuwen. 

Planning

In de week van 19 september start KnaapenGroep met de inrichting van de bouwplaats. In oktober starten de werkzaamheden aan het gebouw en de appartementen de daken. Deze worden geïsoleerd en er komt nieuwe dakbedekking. Daarna gaan we door naar de appartementen.

Opruimdag

De aannemer heeft ruimte nodig om te kunnen werken en sommige spullen moeten aan de kant. Een goede reden om eens goed op te ruimen. Daarom organiseren we een opruimdag. Op donderdag 22 september plaatsen we afvalcontainers bij de flat. Hier kunnen bewoners spullen weggooien die zij niet meer nodig hebben.