Verzekeringen, wat doet JOOST, wat regel je zelf?

Als je een woning huurt van JOOST loop je soms tegen vragen aan waarop je het antwoord niet één-twee-drie weet. Zoals over verzekeringen. En wat je zelf moet verzekeren en waar JOOST dat voor je doet. We geven je graag antwoord.

Stel, er valt een regenpijp van je woning bij een heftige storm. Of je dak raakt beschadigd door een lekkage. Heeft JOOST hier dan al een verzekering voor afgesloten? En wat moet je eigenlijk zelf regelen? Hieronder een korte uitleg:

Dit doet JOOST: opstalverzekering

JOOST sluit voor elke woning een opstalverzekering af. Dit is een verzekering voor schade aan alles wat vastzit aan je huis zoals de muren, het dak of een regenpijp. Als deze beschadigd raken door bijvoorbeeld brand, storm of inbraak, is JOOST verzekerd om de kosten te dekken. Je hoeft zelf dus geen opstalverzekering af te sluiten. Heb je een zelf aangebrachte voorziening die beschadigd raakt, zoals een aanbouw of een laminaatvloer? Dan is deze niet bij de opstalverzekering meeverzekerd. Deze schade moet je dan bij je eigen verzekering melden.

Dit doet JOOST: ruitschade

Als huurder van JOOST ben je automatisch lid van het Glasfonds. Daarmee ben je vanzelf verzekerd voor glasbreuk aan de buitenkant van je woning. Hiervoor hoef je zelf géén verzekering af te sluiten. Glasbreuk ín je woning of die je zelf veroorzaakt, vergoedt het Glasfonds niet. Die schade moet je dan opgeven bij je eigen verzekering.

Dit regel je zelf

Als huurder verzeker je zelf de rest. Er bestaan heel veel verzekeringen voor heel veel mogelijke schades. Maar die hoef je echt niet allemaal af te sluiten. Onze tip: sluit in ieder geval een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering af. Heb je veel zelf aangebrachte voorzieningen? Overweeg dan ook een huurdersbelangverzekering.

Meer weten?

Lees er meer over in de Folder 'Verzekeringen, wat doet JOOST, wat regel je zelf?'.