zonnepanelen

Als huurder van een eengezinswoning van JOOST kun je kiezen voor zonnepanelen. Er gelden wel een paar voorwaarden. Met zonnepanelen bespaar je op je energierekening. Wij betalen het plaatsen van de zonnepanelen. Jij betaalt een vast bedrag per maand via de servicekosten. 

Aanbod plaatsen zonnepanelen

Je kunt alleen zonnepanelen laten plaatsen op je dak wanneer je woont in een eengezinswoning die goed geïsoleerd is. Dit betekent dat de woning in ieder geval voorzien moet zijn van dakisolatie. Daarnaast moet er voldoende schaduwvrije ruimte op het dak zijn. Dit beoordeelt onze partner 365zon nadat jij hebt aangegeven geinteresseerd te zijn in het plaatsen van zonnepanelen.

Meer informatie over ons aanbod vind je in de "flyer zonnepanelen". Bekijk ook de veelgestelde vragen hieronder.

Klik hier om je interesse in ons aanbod voor zonnepanelen door te geven. 

Veel gevraagd over zonnepanelen

Kunnen jullie zonnepanelen op mijn woning plaatsen?

Algemeen

Huurders die een eengezinswoning huren hebben de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen. Er gelden wel een aantal voorwaarden.

We plaatsen enkel zonnepanelen op eengezinswoningen die goed geïsoleerd zijn. Dit betekent dat de woning in ieder geval voorzien moet zijn van dakisolatie. Daarnaast dient er voldoende schaduwvrije ruimte op het dak te zijn. Dit beoordeelt onze partner 365zon zodra je hebt laten weten graag zonnepanelen te willen. 

Wil jij zonnepanelen laten plaatsen? Klik hier om je interesse in ons aanbod door te geven. We beoordelen vervolgens of jouw woning voldoet aan de gestelde voorwaarden en nemen daarna contact met je op.

Wat levert jullie aanbod voor zonnepanelen mij op?

Algemeen

Laat je zonnepanelen via plaatsen? Dan bespaar je al snel zo’n € 220 per jaar!

Bijvoorbeeld: jouw woning krijgt 6 zonnepanelen, die leveren zo’n € 400 per jaar op. Trek daar de huur van de zonnepanelen (6 x € 2,50 = € 15 per maand = € 180 per jaar) vanaf. Dan verdien je dus zo’n € 220 per jaar op jouw energierekening.

Let op! Wij gaan in deze berekening uit van een gemiddelde van 0,25 cent p/kWh (prijspeil 2021). Bekijk daarom eerst nauwkeurig jouw afgesproken prijs met de energieleverancier, deze kan namelijk sterk verschillen per energieleverancier.

Hoeveel zonnepanelen kan ik laten plaatsen op mijn eengezinswoning?

Algemeen

Dit is afhankelijk van de oriëntatie van jouw dak. Op oost/west daken plaatsen we 6 zonnepanelen en op noord/zuid plaatsen we er 5. Zie ook de flyer 'Zonnepanelen'.

Waarom kan ik niet meer zonnepanelen laten plaatsen op mijn dak?

Algemeen

De komende jaren investeren wij fors in het energiezuiniger maken van onze woningen. Het grootste gedeelte van deze investering gaat naar isolatie. Een goed geïsoleerde woning verbruikt namelijk minder gas. Door de stijgende gasprijs gaat gas een steeds groter deel uitmaken van de energierekening. Hoe minder gas er dus nodig om een woning te verwarmen, hoe meer er wordt bespaard op de energierekening.

Een kleiner deel van onze investering gaat naar het plaatsen van zonnepanelen. Door minder zonnepanelen per woning te plaatsen, kunnen we dit bij meer woningen doen. Zo daalt de energierekening voor meer huurders.

Wat betaal ik voor het laten plaatsen van zonnepanelen via jullie?

Algemeen

Per paneel betaal je € 2,50 per maand. Dat is een vast bedrag waarover we géén huurverhoging of indexatie vragen. Je tekent hiervoor een aparte akkoordverklaring. Deze kosten hebben geen invloed op jouw huurtoeslag. De zonnepanelen zijn verzekerd via de opstalverzekering van JOOST. Hier hoef je dus zelf geen kosten voor te maken.

Mijn aanvraag voor het laten plaatsen van zonnepanelen is goedgekeurd. Hoe gaat dit nu verder?

Algemeen

Zie hiervoor de flyer 'Zonnepanelen'. Hierin vind je een stap voor stap uitleg van wat er nu gaat gebeuren.

Moet ik de zonnepanelen schoonmaken?

Algemeen

Het is niet nodig om je zonnepanelen jaarlijks schoon te maken. Wanneer je zonnepanelen laat leggen via JOOST dan monitort 365zon dagelijks de opbrengst van jouw panelen. Blijk uit deze monitoring dat de zonnepanelen onderpresteren, dan neemt 365zon contact met je op om te beoordelen wat het probleem is. Presteren de zonnepanelen minder doordat ze vervuild zijn, dan laten wij de panelen schoonmaken.

Ik heb zonnepanelen laten plaatsen via JOOST. Ik heb een (technische) vraag. Bij wie moet ik zijn?

Algemeen

Via monitoring houdt 365zon in de gaten hoeveel stroom jouw zonnepanelen opbrengen. Wanneer dit minder is dan verwacht, dan nemen zij vanzelf contact met je op. Je hebt hier zelf dus geen omkijken naar.

Heb je alsnog een (technische) vraag over jouw zonnepanelen? Neem dan contact op met 365zon. Zij zijn op werkdagen tussen 09.00 en 17.30 uur bereikbaar via 040 304 60 98 of stuur een e-email: zonnepanelen@365zon.nl.

Moet ik thuis zijn als de zonnepanelen op mijn woning worden geplaatst?

Algemeen

Ja, want we moeten ook in de woning aanpassingen doen, bijvoorbeeld het plaatsen van de omvormer en het aanpasen van de meterkast.

Moet ik zelf aan mijn energieleverancier doorgeven dat er zonnepanelen op mijn woning zijn geplaatst?

Algemeen

Ja, je kunt zelf je voorschotbedrag verlagen bij jouw energieleverancier.

Er zijn net zonnepanelen op mijn dak gelegd. Moet ik mijn zonnepanelen zelf aanmelden bij Enexis?

Algemeen

Ja, dit doe je zelf. Hieronder lees je hoe je dit doet.

 1. Ga naar www.energieleveren.nl.
 2. Vul jouw adresgegevens en de laatste 6 tekens van je meternummer in.
 3. Vul je contactgegevens in en bevestig je e-mailadres.
 4. Vul de gegevens van jouw zonnepanelen in.

De gegevens van je zonnepanelen:

 • AC- of uitgangsvermogen omvormer in kiloWatt (kW): 5 panelen = 1.5 kW en 6 panelen = 2 kW
 • Aantal zonnepanelen: 5 of 6 panelen
 • Vermogen per zonnepaneel in Wattpiek (Wp): 360 WP
 • Merk omvormer: Goodwe
 • Type omvormer 5 panelen = GW1500XS en 6 panelen = GW2000XS
 • Aanwezigheid elektriciteitsopslag: Niet aanwezig
 • Datum inbedrijfname: vul hier de datum in waarop de zonnepanelen geplaatst zijn. 

Hoe kan ik zien hoeveel stroom er wordt opgewekt door de zonnepanelen?

Algemeen

Dat zie je in een app op je mobiele telefoon. Hierover vertelt 365zon je meer wanneer zij de zonnepanelen plaatsen.

Waar meld ik een storing aan mijn zonnepanelen?

Algemeen

Zijn jouw zonnepalen via JOOST geplaatst door 365zon? Dan bel je naar 040 304 60 98.

Je kunt hier geen storingen melden van zonnepanelen die jouw eigendom zijn.

Plaatsen jullie ook zonnepanelen op hoogbouw?

Algemeen

Jazeker! Op verschillende appartementencomplexen liggen al zonnepanelen. De stroom die we hiermee opwekken, is bestemd voor de algemene ruimtes van deze gebouwen. Bewoners betalen daardoor minder servicekosten.

In de toekomst willen we op nog veel meer hoogbouwdaken zonnepanelen leggen. Hiervoor moeten we eerst controleren op welke daken dit mogelijk is. Totdat we dit weten, plaatsen we geen nieuwe zonnepanelen op appartementencomplexen.