Feestelijke opening Pastorie Rosmalen

Op dinsdagmiddag  11 april werd het woongebouw van de Leermakers Autismegroep aan de Markt in Rosmalen feestelijk geopend.

Tekst gaat verder onder de foto.

SMT Bouw & Vastgoed heeft de voormalige Pastorie verbouwd tot zes kamers met gezamenlijke keuken- en leefruimte. En in de binnentuin plaatsten zij 12 kleine zelfstandige wooneenheden. Woonstichting JOOST is eigenaar van het pand. Alle wooneenheden zijn bestemd voor jongeren van de Leermakers Autismegroep.

Tekst loopt door onder de foto.

Plezierige samenwerking

“Het was een periode van intensieve, maar fijne samenwerking met zowel JOOST als SMT Bouw & Vastgoed”, aldus Willem Leermakers, bestuurder van de Leermakers Autismegroep. “Het gaat hier om jongeren met een hulpvraag, die wij een opstap bieden naar zelfstandigheid. Waarbij zij 24 uur op onze zorg en aandacht kunnen rekenen.”
Leermakers geeft aan dat hij zowel de aanloop naar het project als de uitvoering en de afronding als enorm plezierig heeft ervaren. “Mooi om te merken dat de samenwerkingschemie volop aanwezig was bij alle partijen. Samenwerken en iets voor elkaar betekenen, dat was steeds het motto wat we nastreefden. Wat dat betref kan het parochiebestuur trots op ons zijn”, zegt hij lachend. “Dat is immers ook het gedachtengoed wat zij nastreven.”

Als een goede buurman

Zoals het een goede buurman betaamt, waren direct omwonenden ook uitgenodigd voor de festiviteiten. Zij konden niet wachten op de komst van hun nieuwe buren. Niels Vader, projectleider van JOOST: “Meerdere malen gaven zij al bij ons aan dat ze graag dingen willen ondernemen samen met de bewoners van de Leermakers. Er zijn zelfs al ideeën voor een gezamenlijke moestuin.” Tijdens het feestelijke moment werd er in elk geval alvast geproost op een fijne buur(t).