Oplevering huurappartementen Heem van Selis

Op 10 maart werden de eerste 24 huurappartementen in de nieuwe Boxtelse wijk Heem van Selis officieel opgeleverd. Onze directeur-bestuurder Rob Dekker ontving de sleutel van Jan van Peer van Bouwbedrijf Van Peer. Waarna Rob de sleutel overhandigde aan twee bewoners: de 28-jarige Jasper de Laat en de 72-jarige Mien van den Besselaar, allebei uit Boxtel. De Boxtelse wethouder Wim van de Zanden was ook bij dat moment aanwezig. Morgen, vrijdag 11 maart, krijgen alle overige bewoners de sleutels uitgereikt. Er komen veel starters te wonen, maar ook senioren.

Tekst gaat verder onder de foto. 

Voor de sleuteloverhandiging sprak Jan van Peer de aanwezigen kort toe. “Het gebouw zit vol met allerlei energiezuinig materialen. En het dak ligt vol met zonnepanelen. Ik wens alle bewoners heel veel woonplezier!” Wethouder Wim van der Zanden sprak de bewoners toe met: “Bofkonten, want dat zijn jullie. Het heeft een dikke tien jaar geduurd, voordat het gebouw er stond. Maar nu staat het er. Een mooi moment. Gefeliciteerd. Ik hoop dat jullie je hier erg thuis gaan voelen.”

Onze directeur-bestuurder Rob Dekker vertelde dat er veel belangstellenden waren voor de 24 huurappartementen. “Er reageerden veel starters, maar ook senioren. Dat zie je nu ook terug in de huurders. Ongeveer de helft is starter in de leeftijd tot 30 jaar en de andere helft 60plus. Dus een hele goede mix.” Rob gaf ook aan dat JOOST bewust het grootste deel van de huurwoningen onder de 1e aftoppingsgrens heeft gehouden. Zodat de  appartementen ook bereikbaar zijn voor mensen met een smalle beurs. Daarnaast hebben de woningen straks hele lage energielasten. En dat is vooral nu ook extra belangrijk. Bedankt aan iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd!”

Tekst gaat verder onder de foto. 

Enthousiaste reacties bewoners kijkdag

Bewoners reageerden tijdens de kijkdag op 1 februari al enthousiast. Zij konden toen alvast hun nieuwe vloer en raambekleding gaan inmeten. En kennis maken met hun toekomstige buren. Een wat oudere huurder vertelt: “Ik zit nu alleen in een veel te grote eengezinswoning. Straks woon ik in een mooi en goed afgewerkt appartement. Dus ik ga hier zeker genieten!” Een andere bewoner is heel blij met het uitzicht naar twee kanten. “Ik kan ver wegkijken over mooie nieuwbouwwijken. En ook mijn maandlasten gaan een stuk omlaag. Ik betaal straks minder huur en heb veel lagere energiekosten.”

Tekst gaat verder onder de foto.

 

Energiezuinig en gasloos

Alle appartementen zijn energiezuinig én gasloos. De wijk wordt duurzaam ingericht. Zo worden er nestkastjes ingebouwd, gemengde hagen geplaatst voor de vogels, krijgen de parkeerplaatsen een open bestrating en komen er wadi’s waar hemelwater lokaal kan infiltreren.

Hoogste punt

Op 21 juli vierden we het hoogste punt en werd de bouwploeg getrakteerd op friet. De Boxtelse wethouder Wim van der Zanden hees toen samen met Jan van Peer van bouwbedrijf Van Peer en onze directeur-bestuurder Rob Dekker de vlag.