Samen biobloembollen planten

Woensdag 26 oktober hebben we samen met bewoners op Stapelen en Ten Breukelen en medewerkers van groen- en reïntegratiebedrijf  Van Weert ruim 2000 biobloembollen geplant. De bloembollen zijn geschonken vanuit een gezamenlijk inkoopproject van Vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren (Velt) en de provincie Noord Brabant.

Doel van dit project is de sociale cohesie in de wijk te vergroten met het oog op klimaatadaptatie en biodiversiteit. In totaal gaan verspreid over vele locaties in het land meer dan 700.000 biobloembollen de grond in. Op Stapelen en Ten Breukelen gaat het dus om 2000 stuks. In het voorjaar staan hier straks  prachtige velden met narcissen, boerenkrokussen en sterhyacinten.

Waarom biobloembollen?


Gangbare bloembollen bevatten heel veel pesticiden. Dus dit is een gezond alternatief. Een biobloembollenveld zorgt ook voor meer biodiversiteit. En het is natuurlijk extra gezellig om dit samen met buurtbewoners te doen.

Meer informatie over dit project vind je op de website van de Vereniging voor ecologisch leven, koken en tuinieren (Velt).